חומצות לפנים: מילון החומצות השלם

מילון החומצות השלם
images

החומצות למיניהן הולכות וכובשות את עולם הקוסמטיקה, כשלכל אחת מהן יתרונות ותפקידים ייחודיים. חלקן עוזרות ללחח את העור, אחרות נוגדות דלקת וחמצון, מסייעות להבהיר את העור או מחדשות ומשקמות אותו.

בשנים האחרונות מתווספות עוד ועוד חומצות לתיבת הכלים של המכונים הקוסמטיים, ולכל אחת מהן יתרונות ייחודיים ותפקידים שונים – חלקן נועדו לחדש את העור, אחרות להבהירו, להילחם בדלקות עור ובאקנה או לחדש ולשקם את העור. מהן החומצות המובילות כיום בתעשיית היופי, מהם החומרים הפעילים בכל אחת מהן ומה הן יעשו לעור שלכן? המדריך הבא במיוחד בשבילכן:

 

בוסט של לחות

חומצה היאלורונית

החומצה ההיאלורונית הפכה בעשורים האחרונים לאחד הרכיבים הפעילים המרכזיים בתכשירים קוסמטיים המשמשים לליחוח העור. החומצה היאלורונית היא  מרכיב המיוצר באופן טבעי בגופנו, והיא ממלאת תפקיד מרכזי בשימור המים בעור. זאת, תודות למולקולה הייחודית שלה, המסוגלת לספוח אליה אלפי מולקולות של מים – פי 1,000 לערך ממשקלה. בנוסף, היא פועלת להעברת מסרים בין תאי העור. לדוגמה, המסר לייצר קולגן. על ידי כך, היא פועלת לתיקון רקמת העור ולזירוז תהליכי שיקום והחלמה מפציעות ומזיהומים. במהלך השנים, עם ההתבגרות, פוחת ייצור החומצה ההיאלורונית בעור, וכתוצאה מכך נפגעת יכולת העור לשמר לחות ולשקם את עצמו.

לאיזה סוג עור היא מתאימה:

לעור הזקוק לליחוח ולעור מבוגר.

מה היא תעשה לעור הפנים שלכן:

  • תלחח אותו: תכשירי לחות המבוססים על חומצה היאלורונית מאפשרים להחדיר את המרכיב החשוב הזה לעור בשטח מגע גדול, ועל ידי כך, ליצור מאגר גדול של מים בעור.
  • תעודד יצירת קולגן ותהליכי שיקום: בנוסף, העלאת רמת החומצה ההיאלורונית בעור מעודדת את יצירת הקולגן בעור, ובדרך זו מעכבת את התקמטות העור ומצמצמת את מראה הקמטים.

 

סדרת ויטאלייז מבוססת על חומצה היאלורונית, בשילוב עם חומצה לקטית, ויטמיני A, C ו-E, פפטידים, תה ירוק ושמני בוראג', קוקואי, מקדמיה ואגוז ברזיל. השילוב הייחודי הזה מעניק בוסט משמעותי של לחות לעור ומסייע לטשטוש הקמטים ולשיפור מוצקות העור.

 

  •   לקריאה על 9 דברים שלא ידעתן על חומצה היאלורונית לחצו כאן.

 

חידוש עור הפנים

חומצות אלפא הידרוקסיות                                                                                                                                            

החומצות האלפא הידרוקסיות מככבות כבר שנים כאחד המרכיבים הקוסמטיים היעילים ביותר בחידוש עור הפנים ובהצערתו. הן מופקות מצמחים ומפירות שונים, או לחילופין מיוצרות באופן סינתטי על בסיס החומצות הטבעיות.

לאילו סוגי עור הן מתאימות:

לעור הזקוק לחידוש ושיקום ולעור מבוגר.

מה הן יעשו לעור הפנים שלכן:

  • יעודדו את התחדשותן: החומצות האלפא הידרוקסיות ממריצות את קילוף התאים המתים בשכבה החיצונית של העור ומאפשרת את התחדשות התאים.
  • ישפרו את מראה העור ומרקמו: החומצות האלפא הידרוקסיות חודרות לעומק העור, אל תוך שכבת הדרמיס ועוזרות לשפר את איכותם של הקולגן והאלסטין. כתוצאה מכך, הן מביאות לשיפור ניכר בגמישות העור ובמוצקותו, ובמראה הקמטים.
  • יעזרו לשקם את לחות העור: החומצות האלפא הידרוקסיות, ובעיקר החומצה הלקטית, מסייעות לשפר את תפקוד מחסום העור (המחסום שחוצץ בין גופנו לבין הסביבה החיצונית ואחראי על שימור הלחות בעור) ואת יכולתו לשמר מים, ומשקמות את מאזן הלחות העור.
  • יגנו על העור מרדיקלים חופשיים וממזהמים: לחומצות האלפא הידרוקסיות יש גם תכונות נוגדות חמצון, והן פועלות לנטרול הרדיקלים החופשיים ומזהמים שונים.

 

הבהרת עור הפנים

חומצה קוג'ית

החומצה הקוג'ית היא תוצר לוואי שנוצר בתהליך התסיסה של האורז, וגם היא משמשת בטיפולים להבהרת העור.

לאילו סוגי עור היא מתאימה:

לעור הסובל מכתמים ובעיות  פיגמנטציה.

מה היא תעשה לעור הפנים שלכן:

  • תבהיר כתמים: החומצה הקוג'ית פועלת לעיכוב הייצור של פיגמנט המלנין על ידי כך שהיא מפחיתה מיעילותו של האנזים טירוזינאז. 

 

תכשירי סדרת דרמה לייט מבוססים על חומצה קוג‘ית, בשילוב עם ארבוטין, ויטמין C וקומפלקס ייחודי של רכיבים צמחיים מבהירים. השימוש בסדרה מוביל להבהרת כתמי שמש וגיל והענקת גוון אחיד לעור.

 

חומצה אזלאית

החומצה האזלאית היא תרכובת טבעית, הנמצאת בגרעיני חיטה, שעורה או שיפון, כאשר היא פועלת בצמחים להגנה מפני מזיקים ופועלת להבהרת העור, לאיזונו ולחידושו.

לאילו סוגי עור היא מתאימה:

לעור הסובל בעיות פיגמנטציה ולעור שמן.

מה היא תעשה לעור הפנים שלכן:

  • תבהיר את כתמי הפיגמנטציה: אחד המנגנונים החשובים שבהם פועלת החומצה האזלאית היא הבהרת כתמי עור. היא עושה זאת על ידי עיכובו של אנזים שנקרא טירוזינאז – האנזים האחראי ליצירת פיגמנט המלנין בעור. כשאנו נחשפים לשמש, הטירוזינאז מאיץ את ייצור המלנין כדי להגן על העור, והתוצאה היא שהעור "משתזף" והופך כהה יותר.
  • נוגדת דלקת: לחומצה האזלאית יש יכולת נוגדת דלקת עוצמתית, וכן תכונות אנטי בקטריאליות, מה שהופך אותה ליעילה בטיפול באקנה ובמניעת התפתחות צלקות ופיגמנטציית פוסט-אקנה.
  • מאזנת את העור: החומצה האזלאית גם מפחיתה את קצב חלוקת התאים בעור, ובהם תאי בלוטת החלב המפרישים שומן (סבום) על פני העור, שמביא לסתימת זקיקי השיער ולהיווצרות קרקע פורייה לחיידקי האקנה.

 

הקרם הטיפולי עם חומצה אזלאית מסדרת רה ניו פורמולה הוא קרם רב-תועלתי המאפשר להשיג תוצאות מרשימות בטיפולים לחידוש ולשיקום העור, ובמקביל גם להבהרתו ולאיזון רמת הסבום. בנוסף לחומצה האזלאית, משלבת הפורמולה הייחודית גם רטינול וחומצה סליצילית, הפועלים אף הם למניעת התפתחות צלקות ולשיקומן, וכן ויטמין E ואלפא ביסבולול. הסינרגיה בין הרכיבים פועלת להשגת תוצאות ממשיות בתהליך התחדשות העור, ומסייעת למנוע ולמזער סימני פוסט-אקנה, להבהרת העור, לשיקומו, לשיפור גונו ומרקמו.

 

נוגדות דלקת וחמצון

חומצה בטא הידרוקסית                                                                                                                                                                      

החומצה הבטא הידרוקסית – או החומצה הסליצילית, דומה לחומצות האלפא הידרוקסיות, אך בעוד שחומצות אלו הינן מסיסות מים, החומצה הבטא הידרוקסית הינה מסיסת שומן. עובדה זו מאפשרת לה לחדור אל הנקבוביות ולתוך זקיקי בלוטות החלב בעור.

לאילו סוגי עור היא מתאימה:

לעור שמן ואקנתי ולעור הסובל ממחלות עור דלקתיות, כמו סבוריאה או פסוריאזיס

מה היא תעשה לעור שלכן:

  • תאזן את פעילות בלוטות החלב: בזכות יכולתה לחדור לנקבוביות ולזקיקי בלוטות החלב, החומצה הסליצילית מסוגלת לקלף את תאי העור המתים המצטברים בתוך דופנות הנקבוביות, ועל ידי כך לנרמל ולאזן את פעילות הבלוטות.
  • תטפל במחלות עור דלקתיות: בזכות פעילותה נוגדת הדלקת והפעילות האנטיספטית שלה, החומצה הסליצילית פועלת ביעילות לטיפול במחלות דלקתיות בעור, כגון סבוריאה או פסוריאזיס.

סדרת ABR קומפלקס מבוססת על שילובים פעילים ומרוכזים של חומצות אלפא ובטא הידרוקסיות, רטינול וויטמין C. הסדרה פותחה במיוחד לחידוש ולשיקום עור הפנים ולהשבת המראה הצעיר. הטיפול בתכשירים מזרז את קילוף העור בשכבה הקרנית, מגביר את ייצורם של תאי עור חדשים וסיבי קולגן ואלסטין, מצמצם את עומק הקמטים והקמטוטים, מבהיר כתמי שמש ופיגמנטציה ומעניק לעור מראה בריא וזוהר.

 

חומצה אסקורבית

החומצה האסקורבית (ויטמין C) היא הוותיקה והמוכרת מבין החומצות, ותעשיית היופי עושה בה שימוש כבר עשורים רבים. הריכוז הפעיל למטרות קוסמטיות הוא 5% ומעלה.

לאילו סוגי עור היא מתאימה:

לעור מבוגר ולעור הזקוק להבהרה.

מה היא תעשה לעור שלכן:

  • תילחם ברדיקלים החופשיים: ויטמין C הוא אחד מנוגדי החמצון העוצמתיים ביותר הידועים בטבע, והוא מגן על העור מפני הרדיקלים החופשיים, הגורמים לנזקים הרסניים. בנוסף, הוא חיוני לייצור הקולגן, וגם מעודד ייצור חומצה היאלורונית בעור.
  • תבהיר את העור: ויטמין C חוסם את הפעילות של האנזים טירוזינאז, ועל ידי כך פועל להבהרת העור.
  • תטפל בבעיות עור דלקתיות: כגון אקנה ורוזציאה. זאת, בזכות הפעילות נוגדת הדלקת של הוויטמין.

 

סדרת סי דה סקסס מכילה ריכוז פעיל וגבוה של ויטמין C , בשילוב עם שמן מנדרינות והממליס. הוויטמין נספג בעומק העור, בונה מחדש את סיבי הקולגן ומתקן את נזקי הפוטו-אייג'ינג. שימוש קבוע בתכשירי הסדרה מביא לשיפור מרשים במראה העור, מצמצם את עומק הקמטים, מבהיר כתמי פיגמנטציה ומחזיר לעור את מוצקותו.

 

 

התפקידים הרב-גוניים שממלאות החומצות למיניהן הפכו אותן לאחד הכלים היעילים והשימושיים ביותר במכון הקוסמטי ובתכשירי הקוסמטיקה הביתיים. כמה מהן, כמו החומצות האלפא הידרוקסיות, עוזרות לחדש את העור ולשקמו. אחרות, כמו החומצה ההיאלורונית, מעניקות בוסט של לחות לעור. חומצות נוספות, כמו החומצה הקוג'ית והחומצה האזלאית, פועלות להבהרת העור, ואילו החומצה האסקורבית – ויטמין C, עוזרת אף היא להבהיר את העור, ובמקביל גם מטפלת במצבי דלקת ונלחמת ברדיקלים החופשיים. גם החומצה הבטא הידרוקסית היא נוגדת דלקת, ולה תפקיד חשוב גם באיזון בלוטות החלב ובטיפול בעור שמן.

 

 

לאבחון עור ורכישת מוצרים דרך קוסמטיקאיות מורשות בפריסה ארצית לחצי כאן

לכתבות נוספות לחצו כאן

כתבות נוספות

מהם הנזקים הסביבתיים?

ברגע שאת יוצאת מהבית עור הפנים שלך נחשף למגוון מזהמים סביבתיים. איך הם משפיעים עליו? האם הם קשורים לתהליך ההזדקנות של העור? ומה אפשר לעשות נגד זה? כל התשובות בכתבה >>

הטרנדים בעולם הקוסמטיקה שאתן חייבות להכיר

מהם המרכיבים, התכשירים והרעיונות שיבלטו במהלך שנת 2024? חמשת הגדולים בכתבה הבאה >>

כתמים וצלקות

כתמים וצלקות על עור הפנים הם הגורמים השכיחים ביותר לפניה לקוסמטיקאית, כיצד ניתן לטפל בהם? ואיך אפשר לשקם את העור? כל התשובות בכתבה>>