לימודי קוסמטיקה מקצועית
בשנים האחרונות, הביקוש למקצועות הקוסמטיקה, הטיפוח והיופי הולך וגדל, יותר ויותר נשים מעוניינות להשתלב בתחום המאתגר הזה. עם הביקוש מגיע ההיצע, ולא מעט בתי ספר ומכללות לקוסמטיקה מציעים הכשרה בתחום. איך תדעו באיזה מוסד לבחור? הכתבה שלפניכן תעזור לכן לעשות זאת!
בעולם שבו האינסטגרם, הטיקטוק והסטורי שולטים בחיינו, אין זה מפתיע שהרצון להיראות יפים וצעירים גובר, ולצדו גם העלייה במודעות לאסתטיקה. זוהי ללא ספק אחת הסיבות לכך שהביקוש למקצועות הקוסמטיקה, הטיפוח והיופי הולך וגדל בשנים האחרונות, ולימודי קוסמטיקה הפכו לאחד התחומים החמים ביותר כשמדובר בקורסים בשוק העבודה.
כיום, יותר ויותר נשים מעוניינות להשתלב בתחום הזה, שמאפשר מצד אחד מגוון אפשרויות תעסוקה, ומצד שני, למי שרוצה בכך, להגיע לעצמאות כלכלית. עם הביקוש הגובר עולה גם ההיצע, ובארץ ישנם כיום מספר לא קטן של בתי ספר לקוסמטיקה המעניקים הכשרה יסודית, וחלקם גם רחבה, בתחום המאתגר והמרתק הזה, ומעניקים ידע מקצועי וכלים מעשיים.
אז איך תדעי באיזה מהם לבחור? הכתבה שלפניכן עושה סדר בתחום.
תעודת קוסמטיקאית באישור ובפיקוח משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה (התמ"ת)
בראש ובראשונה, כשרוצים לעשות קורס קוסמטיקה מקצועית חשוב מאוד לבחון את תוכנית הלימודים ולוודא שהיא עומדת בדרישות של משרד התמ"ת ומוכרת על ידו. זאת, הן מבחינת התכנים והן מבחינת כמות שעות הלימוד, כך שבסיום הקורס תוסמכו בתעודת קוסמטיקאית באישור ובפיקוח המשרד. לתוכנית לימודים שמפותחת בפיקוח משרד הכלכלה והתעשייה יש חשיבות רבה, שכן היא פותחה בהתאם לדרישות השוק, ולכן מהווה כלי מרכזי שיאפשר לכן להשתלב בקליניקות ולעסוק בתחום באופן מקצועי.
תנאי קבלה
ברוב בתי הספר לקוסמטיקה, דרישת יסוד כדי להשתלב בלימודים בפיקוח משרד הכלכלה והתעשייה כוללים 12 שנות לימוד.
מתכונת הלימוד
קבלת תעודת אישור עבודה כקוסמטיקאית מוסמכת מותנית במעבר וסיום בהצלחה של לימודים המוכרים על ידי משרד התמ"ת בהיקף של 628 שעות לימוד. לרוב, הקורסים נמשכים מספר חודשים עד שנה. בנוסף, ישנם קורסים ממוקדים וקצרים יותר בהיקפם, כגון קורס מניקור, קורס עיצוב גבות, קורס בניית ציפורניים ומסלולים נוספים.
מרבית בתי הספר והמכללות לקוסמטיקה מציעים קורסים במסלולי בוקר וערב, כך שניתן לשלב את הלימודים עם עבודה.
סילבוס ותכני הקורס: לימודים תיאורטיים לצד תרגול מעשי
תוכנית הלימודים כוללת שני סוגים מרכזיים של תכנים: לימודים עיוניים-תיאורטיים, ובמקביל התנסות ותרגול מעשי.
הלימודים העיוניים-תיאורטיים אמורים להיות בהיקף של 368 שעות לימוד. שיעורים אלה מיועדים להקנות לקוסמטיקאית ידע עיוני רחב ומגוון בשורה ארוכה של נושאים רלוונטיים, בהם דרמטולוגיה, אנטומיה, פיזיולוגיה, דרמטולוגיה וכימיה קוסמטית, טכניקות ושיטות עבודה בקוסמטיקה, תכשירים וחומרים, מכשור חשמלי, החדרת חומרים, וגם נושאים נוספים, כמו היגיינה ותזונה.
בנוסף, תוכניות לימודים בקורסים לקוסמטיקה שנמצאים בפיקוח משרד הכלכלה והמסחר כוללים תכנים חשובים נוספים, כמו למשל בטיחות בסביבת העסק, יחסי מטפל-מטופל, תקשורת בינאישית, עזרה ראשונה במכון הקוסמטי, וכן ארגון, ניהול ושיווק של המכון הקוסמטי.
לצד התכנים העיוניים, תוכנית הלימודים כוללת גם התנסות מעשית, בהיקף של 260 שעות. היבט זה של הלימודים כולל הכשרה, התנסות ותרגול, והוא חשוב מאוד, שכן הוא מאפשר לקוסמטיקאיות לטפל בעצמן ובלקוחות, ולהתנסות במגוון טכניקות ותכשירים, ובטווח רחב של טיפולים קוסמטיים, כמו ניקוי עמוק, פילינגים, עיסוי, מסכות, עיצוב גבות, שעווה ואיפור מקצועי.
כמו כן משרד התמ"ת מחייב מפגש הדרכה עם לפחות שתי מעבדות ייצור ופיתוח ישראליות.
קורסי העשרה
חלק מבתי הספר מעניקים גם העשרות בתחומים שונים בנוסף לתוכנית הבסיסית לדוגמה, לימודי העשרה ממוקדים בתחום הפיגמנטציה או בטיפולי פילינג קוסמטי עמוק.
ערכת לימודית
חלק מבתי הספר השונים גם מעניקים ערכת עבודה אישית לכל תלמידה.
טיפים: איך תבחרי את המקום הטוב ביותר עבורך:
ודאי שהקורס הינו בפיקוח משרד התמ"ת
חשוב לבחון היטב את הסילבוס ולוודא שתוכנית הלימודים עומדת בדרישות של משרד הכלכלה והתעשייה ומוכרת על ידו, הן מבחינת התכנים והן מבחינת כמות שעות הלימוד, כך שהתעודה שתקבלי בסוף המסלול אכן מוכרת על ידי המשרד.
בדקי היטב את תוכנית הלימודים המוצעת
כאמור, התוכנית אמורה לכלול היקף של 628 שעות לימוד, בהתאם לדרישות משרד התמ"ת חשוב לבחון היטב את הסילבוס ולוודא שתוכנית הלימודים עומדת בדרישות אלה ומוכרת על ידי המשרד, הן מבחינת התכנים והן מבחינת מספר שעות הלימוד, כך שבסיום הקורס תוסמכו בתעודת קוסמטיקאית באישור המשרד ובפיקוחו. ודאי גם שהתוכנית כוללת רקע עיוני ותיאורטי נרחב ומגוון ככל האפשר, ומערך התנסות שיאפשר לך להתנסות בטכניקות השונות, בטיפולים ובתכשירים השונים.
בדקי האם במסגרת הקורס מוענקים גם כלים נוספים שיעזרו לך בהקמת המכון ובהתנהלות העסקית
ניהול מכון מקצועי, שהוא עסק עצמאי זעיר ומורשה, מצריך ידע וכלים. לכן, ייעוץ מקצועי וכלים שיסייעו בהקמתו הם היבט חשוב בהחלטה היכן ללמוד.
בררי מי המרצים
זוהי נקודה חשובה. מומלץ מאוד לוודא מראש מי הם המרצים שילמדו בקורס, מהי הכשרתם ומהם הוותק והניסיון שלהם בתחום. חשוב גם לוודא שלפחות חלק מהתכנים, ובעיקר אלו הקשורים לדרמטולוגיה, מועברים על ידי רופאים.
בררי האם בעבודה המעשית בקורס משולבים מספר מותגים
זכרי שבסופו של דבר, מטרת הלימודים היא שתוכלי להקים מכון קוסמטי מקצועי ומצליח. לא כל הקורסים מאפשרים במהלך הלימודים לתלמידות להכיר את כל מותגי הקוסמטיקה. אבל היכרות כזו היא חשובה מאוד, וחשוב שהקורס יאפשר במהלך העבודה המקצועית הכרה של מגוון מותגים גדול ורחב ככל האפשר. כך, תוכלי לזהות את האיכות, התכונות והאפיונים הייחודיים של מוצרים מגוונים – למשל, תכשירי סרום שונים, תכשירי לחות, מסיכות לפנים או תכשירי פילינג.
לצפייה בכל מוצרי הקוסמטיקה המקצועית שלנו >>
בדקי האם מסגרת שעות הלימוד מתאימה לך
כך שתוכלי ללמוד בשעות שמתאימות לך ביותר ובקצב שלך, בפרט אם את עובדת במהלך הקורס. חלק לא מבוטל מבתי הספר מציעים קורסים בשעות הבוקר בלבד, אבל ישנם גם בתי ספר שמציעים קורסי ערב או לימודים בימי שישי בבוקר.
בררי גם מתי והיכן יתקיים מבחן הסיום
כדי שתוכלי להתכונן אליו כראוי, וגם להיות ערוכה להגיע אליו בזמן ובנחת.
ודאי מהו גודל הקבוצה
באופן טבעי, לימוד בקבוצה קטנה הוא אינטימי יותר ומאפשר הרבה יותר יחס אישי, קשרים אישיים שאולי יעזרו גם בהמשך הדרך, ומקום להעמיק, לזכות להדרכה צמודה ולשאול שאלות. וגם כמה בוגרות מסיימות מדי שנה את הקורס.
שאלי על עלויות
מטבע הדברים ישנם הבדלים בין המכללות השונות במחירי הקורסים. לכן, חשוב לעשות סקר שוק. לא בהכרח קורס יקר יותר יהיה הטוב ביותר, אבל מחיר זול מדי ביחס לבתי ספר אחרים מעורר חשד, וכדאי לברר מדוע. ייתכן שהקורס לא כולל היבטים מסוימים של תוכנית הלימודים, שהוא לא מגוון מספיק, שהקורס קצר יחסית.
יש לציין שחיילות משוחררות יכולות לשלם בחלק מהמכללות באמצעות הפיקדון הצבאי.
בדקי מה כוללת הערכה
כאמור, חלק מבתי הספר מעניקים ערכת עבודה אישית לכל תלמידה. כדאי לברר מה בדיוק כוללת הערכה ומה שוויה.
לסיכום, לימודי קוסמטיקה הפכו בשנים האחרונות לאחד התחומים הפופולריים ביותר בשוק העבודה, ולא מעט בתי ספר ומכללות מציעים הכשרה בתחום. איך יודעים באיזה מהם לבחור? חשוב לבחון את תוכנית הלימודים ולוודא שהיא מוכרת על ידי משרד התמ"ת ועומדת בדרישותיו; לוודא את תנאי הקבלה; את סילבוס הקורס ואת היקף שעות הלימוד והתכנים – הן אלו העיוניים והן המעשיים; מי הם המרצים ומהם תנאי הקורס, כגון מסגרת שעות הלימוד, גודל הקבוצה, העלויות וערכת העבודה.
לאבחון עור ורכישת מוצרים דרך קוסמטיקאיות מורשות בפריסה ארצית לחצי כאן
לכתבות נוספות לחצי כאן
כתבות נוספות
איך בוחרים את הפילינג הנכון?
הפילינג הנכון - איך בוחרים? ההסברים, התועלות והרכיבים הפעילים בסדרת הפילינגים לבית שיעזרו לכן לבחור את הפילינג האחד שלכן! לקריאת הכתבה לחצו כאן>>
השאלות והתשובות: פילינגים
ישנם לא מעט מיתוסים על פילינגים בתחום הקוסמטיקה, הנה כמה מהשכיחים שבהם – והתשובות שיעזרו לכן להשתמש בהם נכון יותר >>
קולגן וחומצה היאלורונית
שני שחקנים מוכרים בזירת הקוסמטיקה הם הקולגן והחומצה ההיאלורונית. שני החומרים הללו משלימים זה את זה במספר תפקידים חשובים, אבל איך בדיוק הם עושים זאת, לאילו סוגי עור הם מתאימים ובאילו תכשירים תוכלי למצוא אותם? כל התשובות בכתבה >>