מה זה סרמידים?

מה הם יעשו לעור שלך?
images

 

אחד הטרנדים הלוהטים בתחום הטיפוח שהרשתות החברתיות הכתירו לאחרונה הוא סרמידים. אבל מהם בכלל סרמידים, מהו תפקידם, איך הם עוזרים לעור הפנים, ובאילו תכשירים אפשר למצוא אותם?

 

אם המונח "סרמידים " נשמע לך מוכר, סביר להניח שזה מפני שזהו אחד המרכיבים הקוסמטיים שמככבים לאחרונה ברשתות החברתיות. אבל מהם בעצם סרמידים? אילו תפקידים הם ממלאים בעור הפנים ובאילו תכשירים קוסמטיים ניתן למצוא אותם? הכל על הסרמידים בכתבה שלפנייך.

 

מה הם סרמידים?

סרמידים הם מולקולות שומניות המצויות בריכוזים גבוהים בתוך קרומי התאים, ומהווים חלק חיוני ממחסום העור. בעור בריא וצעיר מתקיים כל הזמן איזון בין הייצור והפירוק של סרמידים. אלא שעם השנים פוחת ייצורם בעור, כך שההרס שלהן עולה על הייצור. במקביל, גורמים סביבתיים כגון החשיפה לקרני השמש, פוגעים אף הם בתפקודם ומאיצים את פירוקם. כתוצאה מכל אלה, נפגע תפקודו של מחסום העור, מה שמוביל לאובדן לחות, לפגיעה באלסטיות ובחוזק העור ולהופעת קמטים וקמטוטים. בנוסף, נפגעת יכולת העור להתגונן מפני פלישת גורמים זרים הגורמים לגירויים.

מהו תפקיד הסרמידים בעור ואיך הם מסייעים לעור הפנים?

 

  • שומרים על שלמותו של מחסום העור – הסרמידים הם אחד המרכיבים החשובים ב"מלט" הבין תאי שמאחד את תאי העור בשכבה הקרנית, ואשר יוצר את מחסום העור. כפועל יוצא מכך, הם ממלאים תפקיד חשוב בהגנה על העור מפני חדירת חומרים מזיקים, כמו חיידקים, וירוסים או כימיקלים מגרים. כך על פי האקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה. נמצא שבקרב אנשים בעלי עור רגיש, כמות הסרמידים בשכבה הקרנית נמוכה יותר משמעותית לעומת אנשים שאינם מדווחים על רגישות בעורם. מכך הסיקו חוקרים שהירידה בכמות הסרמידים בבעלי עור רגיש קשורה ככל הנראה להתפתחות הרגישות.
  • לשמר ולהגביר את לחות העור – התפקיד המבני החשוב שממלאים הסרמידים בשמירה על שלמותו של מחסום העור הופך אותם גם למרכיב חשוב בשמירה על לחות העור ובטיפול בעור יבש. סקירת מחקרים שפורסמה ב-2018, תכשירים המכילים סרמידים פועלים ביעילות להגברת לחות העור.
  • הפחתת קמטים – רמת הלחות בעור משפיעה משמעותית על קצב הזדקנות העור. ככל שהעור מלוחח יותר, כך הוא יישמר צעיר יותר לאורך זמן. במחקר שפורסם ב-2019 נשים בגילאי 50-60 בעלות עור יבש מרחו – על צד אחד בלבד של הפנים – קרם לחות המכיל סרמידים פעמיים ביום במשך 28 ימים. ממצאי המחקר הצביעו על שיפור משמעותי ברמת הלחות בעור בצד המטופל, בתפקוד מחסום העור וב-pH של העור. במקביל, נמצאה ירידה מובהקת בקמטים ושיפור במרקם העור בצד שטופל בסרמידים.
  • מניעת התפרצויות פצעים ואקנה – מספר מחקרים הראו כי קרמי לחות המכילים סרמידים מסייעים בטיפול באקנה, והחוקרים המליצו לשקול לשלב את הטיפול בהם במצבי אקנה. כמו כן, הסרמידים עשויים לסייע למנוע את ייבוש העור שמתרחש לעתים קרובות כתוצאה מטיפול במוצרים שגורמים ליובש.

 

אילו סוגי סרמידים קיימים?

ישנם לפחות 12 סוגים של סרמידים, בהם למשל, סרמיד EOP, סרמיד NP. וסרמיד AP. כולם מתפקדים באופן דומה ותומכים בתפקוד מחסום העור באותה מידה.

 

האם ניתן להחדיר סרמידים לעור ובאיזו מידה הם יעילים?

כאמור, מחקרים שבדקו את יעילות השימוש בסרמידים הראו שפורמולות קוסמטיות המכילות סרמידים יכולות לשפר משמעותית את מצב העור. שילוב סרמידים בתכשיר קוסמטי מסייע לשפר את מנגנון ההגנה הטבעי של העור באופן שיאפשר את שימור הלחות, יחדש את העור היבש וימנע חדירת גורמים זרים.

 

באילו תכשירים ניתן למצוא סרמידים?

סרמידים מהווים מרכיב במגוון תכשירי טיפוח שונים, בהם תכשירי ניקוי, קרמי לחות וסרומים. התכשיר החשוב ביותר שבו חשוב לחפש את הסרמידים ברשימת המרכיבים הם קרמי לחות. הסיבה לכך היא שכאמור, יתרונם החשוב ביותר של הסרמידים הוא בתמיכה במחסום העור ובשמירה על לחות העור.

סדרת ג'ובליסט – סדרה חדשנית ויעילה במיוחד לשיקום עור יבש ולהזנתו, משלבת סרמידים לצד רכיבים חדשניים נוספים, בהם אנזימים מתקני דנ"א וקומפלקס נחושת-פפטידי – שהם חלק מפטנט ייחודי -DNA CoFactor – שמאפשר להחדיר את החומרים הפעילים אל השכבות העמוקות בעור. בדרך זו, הוא מאפשר להשיג תוצאות מרשימות בשמירה ובתיקון על מחסום העור, בשיפור לחות ומרקם העור, ובהפחתה בעומק הקמטים.

תכשיר ייחודי נוסף שמכיל סרמידים הוא קרם סבו-רליף – קרם בעל מרקם קליל, מתאים במיוחד לעור הסובל מסבוריאה, ופועל לוויסות בלוטות החלב, לחיזוק מנגנון ההגנה הטבעי של העור, לאיזון רמת הלחות ולשיפור גמישות העור. הוא משלב סרמידים לצד קומפלקס אנטי-סבוראי, ביסבלול, קמומיל ואומגה 6.

 

ולסיכום, מה חשוב לזכור?

  • סרמידים הם מולקולות שומניות המצויות בריכוזים גבוהים בתוך קרומי התאים, ומהווים חלק חיוני ממחסום העור.
  • הם מהווים את אחד המרכיבים החשובים ב"מלט" הבין תאי שמאחד את תאי העור בשכבה הקרנית, ואשר יוצר את מחסום העור.
  • הם עוזרים לשמר ולהגביר את לחות העור, להפחית קמטים, וגם למנוע התפרצויות אקנה.
  • ישנם לפחות 12 סוגים של סרמידים, בהם למשל, סרמיד EOP, סרמיד NP. וסרמיד AP. כולם מתפקדים באופן דומה.
  • מחקרים שבדקו את יעילות השימוש בסרמידים הראו שפורמולות קוסמטיות המכילות סרמידים יכולות לשפר משמעותית את מצב העור.
  • סרמידים מהווים מרכיב במגוון תכשירי טיפוח שונים, בהם תכשירי ניקוי, קרמי לחות וסרומים. התכשיר החשוב ביותר שבו חשוב לחפש את הסרמידים ברשימת המרכיבים הם קרמי לחות.

 

 

לאבחון עור ורכישת מוצרים דרך קוסמטיקאיות מורשות בפריסה ארצית לחצי כאן

לכתבות נוספות לחצי כאן

כתבות נוספות

הפטנט לשיקום עור יבש

אין מי שלא שמע על חומצה היאלורונית, אבל מהו DNA CoFactor?

מה מצב העור שלכן?

מחלת האקנה היא מחלה שכיחה מאוד אשר מופיעה אצל כ- 90% מבני הנוער! אך איך אפשר לזהות מה מצב העור שלכם? ומהו הטיפול האפקטיבי ביותר? כל הפרטים בכתבה >>