חידוש העור

לקוסמטיקה המודרנית כלים יעילים שבאמצעותם ניתן לחדש את העור, לשקם נזקים אלו ולהשיג מראה עור צעיר, רענן וחלק יותר, בכתבה הבאה הכנו עבורכן כל מה שאת צריכה לדעת על חידוש העור.

 עם הזמן הנזקים לעור מצטברים ומתבטאים במראהו ובמרקמו – העור סובל מיובש ומאבדן לחות, מאבד מזוהרו והופך אט אט עמום וצהבהב וחסר חיוּת. בשל הנזק לסיבי הקולגן והאלסטין, הוא מאבד גם מגמישותו ומופיעים בו קמטים וקמטוטים, והפגיעה של קרינת השמש גורמת לשינויים בפיזור פיגמנט המלנין, וכתוצאה מכך להופעת כתמים בעור.

לקוסמטיקה המודרנית כלים יעילים שבאמצעותם ניתן לחדש את העור, לשקם נזקים אלו ולהשיג מראה עור צעיר, רענן וחלק יותר. שלושת הרכיבים שנחשבים כיום למובילים בתחום זה הם חומצות אלפא ובטא הידרוקסיות ורטינול. רכיבים אלו ממלאים כיום תפקיד כה חשוב בטיפול הדרמטולוגי ובטיפולים הקוסמטיים, עד כי למעשה, קשה לתאר את התחום הזה בלעדיהם. קרוב ל-40 שנות 

כלים יעילים שבאמצעותם ניתן לחדש את העור - חידוש העור

מחקר הניבו מחקרים רבים שהצביעו על היעילות הרבה של רכיבים אלו בחידוש העור, בשיקום נזקים הנגרמים לעור כתוצאה מנזקי גיל וסביבה, וביכולת להביא להפחתה נראית לעין של קמטים וקמטוטים ולחולל שינויים משמעותיים במרקם העור ובמוצקותו. בשנים האחרונות, עם התקדמות המחקר, נחשפות השפעות נוספות שלהם על מבנה העור ועל תפקודו הן לטווח הקצר והן לטווח הארוך.

חומצות אלפא ובתא הידרוקסיות

ישנם שני סוגים מרכזיים של חומצות הידרוקסיות – אלפא ובתא. חומצות אלו מככבות כיום בטיפולי הפילינג המבוצעים על ידי קוסמטיקאיות, וקיים קונצנזוס בקהילה המדעית לגבי יעילותם. שני סוגי החומצות – האלפא והבטא הידרוקסיות, פועלות על ידי כך שהן גורמות לקילוף של העור. עם זאת, לכל אחת מהן מנגנוני פעילות  אופייניים המייחדים אותה.

חומצות אלפא הידרוקסיות (AHA)

החומצות האלפא הידרוקסיות, אשר שימשו בתחילת דרכן לטיפול בהתקרנות יתר של העור ובמצבי  עור אחרים המשפיעים על התחדשות העור, הוכחו בעשורים האחרונים כאחד המרכיבים הקוסמטיים היעילים ביותר בחידוש ובהצערת העור, בטשטוש קמטים ובהבהרת כתמי גיל. חומצות אלו הינן חומצות קרבוקסיליות, המצויות באופן טבעי בחלב, בפירות ובצמחים, כולל חומצה גליקולית (המצויה בקני סוכר), חומצה לקטית (המצויה בחלב), חומצה ציטרית (המצויה בפירות הדר), חומצה מלית (המצויה בתפוחים) וחומצה טרטרית (המצויה בענבים). השכיחות ביותר בשימוש מביניהן הן החומצה הגליקולית והחומצה הלקטית. 

 

המחקרים הרבים שבחנו את פעילותן מצביעים על כך שהחומצות אלפא הידרוקסיות פועלות הן ברמה האפידרמלית והן ברמה הדרמלית. נמצא שכאשר מורחים אותן על העור, הן ממריצות את קילוף תאי האפידרמיס בשכבת הסטרטום קורניאום – שכבת העור העליונה, על ידי צימוד ונטרול יוני הסידן המצויים בחיבורים שבין התאים הללו. הפחתת ריכוז יוני הסידן גורמת להתרופפות הקשרים בין תאי האפידרמיס ומאפשרת את קילופם, והתוצאה היא השלת העור העמום והמחוספס ועידוד התחדשות התאים. נוסף על כך, נמצא שהיכולת לצמד ולנטרל את יוני הסידן בין תאי האפידרמיס מאפשרת גם לנטרל את הרדיקלים החופשיים וכן מזהמים שונים – מה שאומר שלחומצות האלפא הידרוקסיות גם תכונות נוגדות חמצון וזיהומים. 

כמו כן, חומצות אלו משפרות את תפקוד מחסום העור ומשקמות את רמת הלחות בעור, ואף מסוגלות לחדור אל תוך שכבת הדרמיס, שם הן משפרות את איכות סיבי הקולגן והאלסטין ומגבירות את צפיפותם, מעודדות הגברה של ביטוי הגנים של הקולגן ושל החומצה ההיאלורונית בדרמיס ומעלות את נפח העור. השפעות אלו מובילות לשיפור משמעותי במראה הקמטים, בליחוח העור ובאפיונים עוריים כגון אלסטיות וטונוס העור. 

 

החומצה הבטא-הידרוקסית 

החומצה הבטא הידרוקסית נקראת גם חומצה סליצילית, שכן היא מהווה למעשה נגזרת של חומצה אצטיל סליצילית – המרכיב הפעיל באספירין. היא דומה מאוד לחומצות האלפא הידרוקסיות, ואף היא פועלת להחלשת הקשרים בין תאי העור המתים ומסייעת בקילוף ובחידוש העור. ואולם, בעוד שהחומצות האלפא הידרוקסיות הינן מסיסות מים, הרי שהחומצה הסליצילית היא מסיסת שומן. מבנה זה מאפשר לה לחדור אל תוך העור באמצעות זקיקי השומן. כך, מלבד קילוף ברובד החיצוני של העור, היא יכולה לחדור לנקבוביות ולבלוטות החלב ולקלף את תאי העור המצטברים בתוך דפנות הנקבוביות ולנרמל את פעילות הבלוטות. נוסף על כך, החומצה הסליצילית היא בעלת פעילות נוגדת דלקת ופעילות אנטיספטית כנגד חיידקים ופטריות ולכן, היא משמשת בתכשירים לטיפול בדלקות עור, פסוריאזיס וסבוריאה שמנה (המתאפיינת בהפרשת שומן) ובתכשירים אנטי-חיידקיים (בריכוז של עד 1%), והן בתכשירי פילינג לטיפול בעור שמן ואקנתי (בריכוז של עד 2%)

 

רטינול 

רטינול הוא נגזרת של ויטמין A. החומר הפעיל ברטינול, כמו ברטין A שאף הוא נגזרת של הוויטמין, הוא חומצה רטינואידית. תפקידיו של ויטמין A בעור ידועים היטב: הוא מהווה מרכיב חיוני לתהליך התמיינות התאים, וכך מאפשר התחדשות של תאי העור; הוא מגביר את ייצור הקולגן והאלסטין האחראים לחוזק, למוצקות ולאלסטיות של העור, ובדרך זו משפיע גם על שכבות העור העמוקות ותורם למיצוק עור והוא מסייע לוויסות ייצורו של פיגמנט המלנין ועל ידי כך, לטיפול בכתמי עור הנובעים מנזקי שמש ולהבהרת כתמי פיגמנטציה. כמו כן, יש לוויטמין יכולת להתחבר לקולטנים של תאי העור ולגרום להם להתנהג כמו תאי עור בריאים וצעירים. 

בעוד שרטין A, המאושר מאז 1996 על ידי ה־FDA לטיפול בקמטים, ניתן אך ורק במרשם רופא, ההרטינול, שמכיל ריכוזים נמוכים יותר של חומצה רטינואידית פעילה, מאושר לשימוש במוצרים ובתכשירים קוסמטיים. היתרון הגדול של הרטינול הוא שכאשר כאשר מורחים אותו על העור, הוא מתפרק והופך שם לחומצה רטינואידית הפועלת על התאים. בדומה לרטין A, הרטינול מאפשר להשיג שיפור במראה הקמטים והקמטוטים, בגוון העור ובמרקמו, אך זאת, בשימוש ממושך יותר.

השילוב המחדש

במטרה לאפשר השגת תוצאות מרשימות במיוחד בחידוש העור פותחה סדרת ABR COMPLEX של מעבדות HL. הסוד מאחורי הסדרה הוא השילוב בין חומצות אלפא ובטא הידרוקסי, לבין רטינול ורכיבים פעילים נוספים, בהם ויטמין C. מחקרים שבדקו את יעילות הטיפול בחומצות אלפא ובטא הידרוקסיות, מצאו ששילוב שלהן עם רטינול ועם חומרים נוגדי חמצון כמו ויטמין C שלהם תכונות נוגדות דלקת ומעודדות שיקום, מביא לתוצאות טובות יותר בשיפור מרקם העור ובחידושו לעומת שימוש בחומצות אלו בלבד. שילוב רב עוצמה זה יוצר טיפול יעיל ביותר, המביא לתוצאות ניכרות לעין בטווח הקצר והארוך, בהבהרת כתמי שמש ופיגמנטציה, בצמצום עומק הקמטים והקמטוטים, וביצירת מראה עור זוהר ובריא.

לפרטים נוספים על סדרת ABR COMPLEX לחצי כאן

חדש מ-HL! סרום מחדש מסדרת ABR COMPLEX

סרום עוצמתי הפועל לחידוש העור ולהאטת תהליך הזדקנות, הסרום מכיל חומצות אלפא ובטא הידרקוסיות בריכוז גבוה במיוחד הפועלות להסרת תאי עור מתים, ורטינול המאוחסן במילקפסולות המסייע להגברת קצב חידוש התאים, לצמצום הקמטים ושיפור מרקם וגוון העור.

החומרים הפעילים שמצויים בסרום המחדש ויתרונותיהם:

  • חומצות אלפא הידרוקסיות המופקות מפירות ונחשבות יעילות ביותר לחידוש והצערת העור.
  • חומצה בטא הידרוקסית (סליצילית) שפועלת בשכבות העמוקות של האפידרמיס ובנוסף משמשת כרכיב אנטי דלקתי.
  • רטינול (נגזרת של ויטמין A) המזרז את התחדשות תאי העור, משפר את זרימת הדם והספקת החמצן לעור, ומעניק לעור מראה אחיד וזוהר יותר.

טכנולוגית הקיפסול - יתרונות הרטינול המקופסל:

רטינול הוא חומר הרגיש לאור, הקיפסול מגן ושומר עליו מפני חמצון וחשיפה ישירה לאור. הרטינול כמולקולה ליפופילית "מעדיפה" להיות בסביבתה הטבעית. המילי-קפסולה מאפשרת זאת, המילי-קפסולות מהוות מאגר עבור הרטינול עד לרגע מריחתו על העור, ובכך בכל מריחה העור מקבל את הריכוז המקסימלי הרצוי.

לפרטים נוספים על הסרום המחדש לחצי כאן