המדריך לקוסמטיקאית המתחילה
בשעה טובה סיימת את לימודי הקוסמטיקה וקיבלת את תעודת ההסמכה הממשלתית. מה עושים עכשיו? האם להיכנס למכון קוסמטי כשכירה או לפתוח עסק משלך, ואם כן – איך עושים זאת? הקמת מכון קוסמטי כרוכה באחריות מקצועית וחוקית ומצריכה ידע וכלים מקצועיים.
הנה עשרה טיפים חשובים שיעזרו לך לצאת לדרך!
לימודים מקצועיים ותעודה ממשלתית הם שלב הכרחי כדי להפוך לקוסמטיקאית – אבל הם רק השלב הראשון בדרך המקצועית שלך. מה עושים עכשיו? האם כדאי להיכנס למכון קוסמטי או לפתוח עסק משלך, ואם כן – איך בדיוק עושים זאת? העיסוק בקוסמטיקה מקצועית הוא מרתק, אך הקמת מכון קוסמטי כרוכה באחריות מקצועית וחוקית ומצריכה ידע וכלים מקצועיים. עשרת הטיפים הבאים יעזרו לך לצאת לדרך בהצלחה וליהנות ממנה.
-
קבלי החלטה: האם להיכנס למכון קוסמטי או להקים מקום משלך?
הקמה של עסק עצמאי היא כאמור אתגר לא קטן, ובמיוחד כשמדובר בענף שהתחרות בו אינטנסיבית כמו ענף הקוסמטיקה. הקמת מכון קוסמטי כרוכה גם בעלות כספית וגם, כאמור, בהרבה מאוד אחריות – הן מקצועית והן חוקית. מאידך, הרווח הכספי במהלך הזמן יכול כמובן להיות גדול בהרבה במכון משלך.
-
שקלי היטב היכן כדאי לפתוח את המכון
אם החלטת להקים מכון משלך, עומדות בפנייך שתי אופציות:
- לפתוח את המכון בבית – על ידי הסבת אחד החדרים בבית לקליניקה תוכלי לחסוך את דמי השכירות הגבוהים, וזה אולי הפתרון לבעיית העלויות, שכן ההשקעה הראשונית בפתיחת מכון קוסמטי לא גבוהה באופן יחסי ומאידך, צריך לקחת בחשבון את בעיית הפרטיות, בעיקר כשבני הבית נמצאים.
- להקים מכון – במקרה כזה כדאי לשקול היטב את המיקום – האם לעשות זאת באזור המגורים, האם לבחור באזור מרכזי או דווקא באזור פחות מרכזי? בערים הגדולות, ובעיקר בתל אביב, יש ריכוז גבוה של קוסמטיקאיות, כך שאולי דווקא עדיף לפתוח את המכון באזור פחות מרכזי, שלא תהיה לך בו תחרות גבוהה.
-
הכיני תוכנית עסקית
הקמת מכון קוסמטי היא בראש ובראשונה צעד עסקי, ולכן חשוב שתשקלי היטב את הצעדים העסקיים והכלכליים. בתוכנית העסקית חשוב שתקחי בחשבון מיהו קהל הלקוחות הפוטנציאלי שאת פונה אליו, מהם בדיוק השירותים והמוצרים שאת מציעה, מיהם הספקים והחברות שמהם תקני את החומרים והציוד, מהו פוטנציאל הרווח שלך ואיך תמקסמי אותו, מהן העלויות הכרוכות בניהול העסק ואיך תממני אותן. אם אין לך ניסיון בניהול עסק, מומלץ, לפחות בהתחלה, לפנות לליווי של ייעוץ עסקי.
-
פתחי עוסק מורשה/פטור
אחת ההחלטות החשובות בפתיחת עסק עצמאי היא אם לפתוח תיק עוסק פטור (עוסק זעיר) או עוסק מורשה. מומלץ להתייעץ עם רואה חשבון מוסמך, אבל ככלל אצבע, ישנו סכום גג של הכנסות שמאפשר להירשם כעוסק פטור, שעומד על כ-100 אלף שקלים בשנה (נכון ל-2023 – 107,692 שקלים). אם את צופה שהעסק שלך יכניס יותר מסכום גג זה בשנה, ייתכן שכדאי לך לפתוח כבר בתחילה את המכון בסטטוס של עוסק מורשה. לכל אחת מהאפשרויות יש יתרונות וחסרונות.
יתרונות הבחירה בעוסק פטור:
- את פטורה ממע"מ, ויכולה אם כך לתת ללקוחותייך מחירים אטרקטיביים יותר.
- עלות רואה החשבון נמוכה יותר (משום שהטיפול בדיווחים פשוט יותר), ואת יכולה אפילו ללמוד לטפל לבד בהגשת הדו"ח השנתי.
- הדיווח למע"מ – רק פעם בשנה, במקום כל חודש-חודשיים עבור עוסק מורשה.
החסרונות
- לא ניתן לקזז מע"מ מההוצאות המוכרות.
- הדימוי של העסק – עוסק פטור משדר דימוי של עסק קטן, אבל כמובן השאלה היא מהו הדימוי שאת רוצה לשדר למכון. אם הדימוי הוא ממילא של קליניקה קטנה, זה לא באמת משנה.
-
קבלי ייעוץ גם מעורך דין
כאמור, העבודה במכון קוסמטי כרוכה באחריות מקצועית כלפי הלקוחות. לכן, חשוב שתדאגי לליווי של עורך דין, שגם ינסח עבורך מסמכים כמו שאלון בריאות ללקוחות, ויעניק לך ייעוץ משפטי.
-
רכשי ביטוח אחריות מקצועית
גם נושא הביטוח הוא מרכיב מהותי וקריטי בפתיחת מכון קוסמטי עצמאי. ביטוח אחריות מקצועית בחברת ביטוח מהימנה יכול למנוע או לפחות להעניק לך גב במקרה של תביעות משפטיות, ולהגן על המוניטין והתפקוד המקצועי שלך. לפני שאת חותמת על פוליסת הביטוח, בדקי היטב את כל הפרטים והאם היא מכסה את כל הצרכים בעסק שלך.
-
בחני ושקלי את האסטרטגיות לשיווק העסק שלך ולצבירת לקוחות:
* שיווק ברשתות החברתיות
* המלצות מפה לאוזן – יכולות במקרים רבים לייצר את המוניטין בצורה הטובה ביותר אך לוקח יותר זמן באופן משמעותי.
* חלוקת פליירים בתיבות הדואר באזור המגורים שלך. (נתפס כאקט שיווקי ישן )
* פרסום מודעות במקומונים ובשלטי חוצות עירוניים.
-
דאגי לניהול המלאי והציוד בקליניקה
חשוב מאוד שתנהלי את המלאי באופן מסודר, כך שתוכלי לדעת בזמן אמת איזה מוצרים את יכולה למכור ללקוחות הקצה ואילו מוצרים/סדרות/ציוד חסרים ולדאוג להזמינם.
-
נהלי את התורים
ניהול נכון של התורים הוא מרכיב קריטי, כדי לשמור על המוניטין של העסק שלך. את יכולה לעשות זאת באמצעות יומן או להשתמש באפליקציה ייחודית הדואגת גם לשלוח תזכורות ללקוחות.
-
המשיכי לבנות את היכולות המקצועיות שלך
אולי המרכיב הקריטי ביותר להצלחה בענף הקוסמטיקה התחרותי ולמוניטין שלך הוא הידע והיכולות המקצועיות שלך. גם לאחר סיום הלימודים הבסיסיים, חשוב להמשיך ללמוד ולהשתלם בקורסים, הדרכות, סדנאות והכשרות. ב-HL אנו מציעים הדרכות וקורסים שיעשירו את הידע המקצועי ואת סל השירותים שלך ויבטיחו שהידע המקצועי שלך יהיה בסטנדרטים הגבוהים ביותר, כך שתזכי ליותר לקוחות ותוכלי לשמר את נאמנותן לאורך שנים. לדוגמה, קורס הסמכה קוסמטולוגי, קורס אקנה מקצועי, קורס הבהרה מקצועי, קורס פילינג קוסמטי עמוק, קורס כירו-מסאג' ואבנים חמות, וקורס תהליכים פיזיולוגיים וביולוגיים בהזדקנות העור.
ולסיכום, מה חשוב לזכור?
- קוסמטיקה מקצועית היא עיסוק מרתק, אך דורש ידע וכלים מקצועיים וכרוך גם בהרבה מאוד אחריות במגוון היבטים.
- ההחלטה הראשונה שעלייך לקבל עם סיום הלימודים וקבלת ההסמכה הרשמית היא האם להיכנס למכון קוסמטי או להקים מקום משלך.
- במידה שהחלטת להקים מכון משלך, חשוב לשקול היטב היכן כדאי לעשות זאת – בבית או כעסק נפרד.
- האחריות המקצועית והחוקית שלך כקוסמטיקאית מחייבת אותך להיעזר בליווי וייעוץ משפטי, לרכוש ביטוח מקצועי, להכין תוכנית עסקית, ורצוי גם לפנות לרואה חשבון, לפחות בתחילת הדרך. כמו כן, עלייך להחליט האם לפתוח תיק עוסק פטור או עוסק מורשה במס הכנסה.
- באשר לניהול העסק – בחני את האסטרטגיות לשיווק העסק שלך ולצבירת לקוחות, דאגי לניהול המלאי והציוד בקליניקה ונהלי את התורים.
- כדי לבנות את המוניטין שלך ולהבטיח שהידע המקצועי שלך יהיה בסטנדרטים הגבוהים ביותר, חשוב שתמשיכי לבנות את היכולות המקצועיות שלך, ללמוד ולהשתלם בקורסים, הדרכות, סדנאות והכשרות.
ושיהיה בהצלחה!
לאבחון עור ורכישת מוצרים דרך קוסמטיקאיות מורשות בפריסה ארצית לחצי כאן
לכתבות נוספות לחצי כאן
כתבות נוספות
מהם הנזקים הסביבתיים?
ברגע שאת יוצאת מהבית עור הפנים שלך נחשף למגוון מזהמים סביבתיים. איך הם משפיעים עליו? האם הם קשורים לתהליך ההזדקנות של העור? ומה אפשר לעשות נגד זה? כל התשובות בכתבה >>
נזקי השמש על עור הפנים
כיום ידוע שנזקי קרינת השמש הם בין הגורמים המשפיעים ביותר על תהליך הזדקנות העור והופעת הקמטים והכתמים. החדשות הטובות הן שיש מה לעשות נגד זה! כל הפרטים בכתבה >>
דלקת עור סבוראית
סבוריאה היא מחלת עור שכיחה, ממנה סובלים כחמישית מהאוכלוסיה. מהם התסמינים של המחלה? ואילו טיפולים מומלצים? התשובות בכתבה >>