טיפול פילינג לפנים

כל מה שרציתן לדעת על סוגי הפילינגים השונים
images

טיפולי הפילינג נחשבים כיום לאחד האמצעים היעילים ביותר לחידוש העור ולהשגת מראה עור צעיר, רענן וחלק יותר. מסקירה שפורסמה ב-2018 בכתב העת Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology אודות הגישה לטיפולי פילינג, עולה כי טיפולי הפילינג הם הפרוצדורה הקוסמטית הבלתי פולשנית השלישית בשכיחותה בארצות הברית. ממצאים דומים עולים גם מהדוחות המפורסמים בשנים האחרונות על ידי האקדמיה האמריקנית לדרמטולוגיה. המוסד מונה מגוון מצבי עור שבהם מאפשרים טיפולי הפילינג להשיג תוצאות מרשימות, ביניהם טיפול בפיגמנטציה וכתמי גיל, גוון עור בלתי אחיד, קמטים וקמטוטים, מראה עור עמום ונטול חיות, אקנה, עור מחוספס ונזקי שמש.

פילינג שטחי, בינוני ועמוק

הטיפול בפילינג מבוסס על פציעה מבוקרת של העור, במטרה לגרום לקילוף שכבות עור בעומק הרצוי, וכתוצאה מכך, להתחדשות העור. הפילינג יכול להתבצע בשלוש דרגות עומק: שטחי, בינוני או עמוק, כאשר בכל אחת מדרגות העומק ניתן לבצע את הפילינג בניואנסים של עומק קטן או גדול יותר.

הפילינג השטחי גורם לקילוף בשכבת האפידרמיס בלבד. טיפול זה יכול לעזור בהפחתת כתמי פיגמנטציה שטחיים ולשיפור קמטוטים עדינים. ניתן לבצע אותו גם באזורי הצוואר והמחשוף, וכן באמות ובגב כפות הידיים.

הפילינג הבינוני מקלף את העור עד לשכבות העליונות של הדרמיס. טיפול זה יכול להביא להעלמת כתמי שמש וגיל ולשיפור משמעותי במרקם העור ובקמטוטים.

הפילינג העמוק מגיע עד לעומק השכבה הרטיקולרית של הדרמיס, והוא מיועד להשיג שיפור משמעותי בקמטים עמוקים, צלקות ופגמים עמוקים אחרים בעור, כמו גם לשיפור משמעותי באיכות ובמרקם העור, ואף ליצירת אפקט מתיחה מסוים.

יתרונו העיקרי של הפילינג העמוק, הוא בכך שבאמצעות טיפול אחד ניתן להשיג תוצאות מרשימות. עם זאת, ככל שהפילינג עמוק יותר, כך זמן ההחלמה ממושך יותר וגם שכיחות הסיכונים ותופעות הלוואי גבוהה יותר. תופעות אלו כוללות שינויים בפיגמנטציה, אדמומיות מתמשכת או לחילופין הלבנה ניכרת של העור. לעתים, תוצאות הפילינג העמוק בולטות מאוד ונראות בלתי טבעיות. לעומת זאת, טיפולי הפילינג במכון הקוסמטי, המוגדרים כבינוניים עד שטחיים, מבוססים על סדרה בת מספר טיפולים. למרות זאת, הם מאפשרים להשיג תוצאות מרשימות לא פחות בהצערת העור – ללא הסיכונים, הכאבים ותופעות הלוואי.

השיטות לביצוע טיפולי פילינג

השיטות הקיימות לביצוע טיפולי פילינג כוללות פילינג מכני, אנזימטי וכימי, וכן פילינגים מבוססי אנרגיה או גלי רדיו.

פילינג מכני

הפילינג המכני מבוסס לרוב על חומרים המכילים גרגרים, שיוצרים אפקט מכני של גירוד העור. בשנים האחרונות, הפופולרי ביותר בסוג זה של פילינגים הוא פילינג יהלומים, כאשר כוח החיכוך שמבצע את גירוד העור הוא גבישי יהלומים. לרוב מדובר ביהלומים סינתטיים.

פילינג אנזימטי

הפילינגים האנזימטיים מבוססים על אנזימים פעילים, כגון פפאין, ברומליין, סאבטליזין וליפאז, אשר ממיסים את החומר הקושר בין תאי העור, ופועלים לפירוק ולהסרה של התאים המתים, ועל ידי כך מסייעים לחידוש ולשיפור מרקם העור.

פילינגים מבוססי אנרגיה או גלי רדיו

מבוצע באמצעות לייזר, עומק הפילינג תלוי בעוצמת קרני הלייזר, במשך הטיפול ובמספר הפעמים שבהן מעבירים את הקרן על פני העור. לרוב מבצעים בעזרת הלייזר פילינג בינוני עד עמוק. הפילינגים המבוססים על גלי רדיו או אנרגיית גלי רדיו מיועדים לעומק שטחי עד בינוני.

פילינגים כימיים

מבוססים על רכיבים כימיים – טבעיים או סינתטיים, הפועלים להמסה ולפירוק קרטין. על פי הסקירה שפורסמה ב-Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, כאשר משתמשים בפילינגים הכימיים בהתוויה הנכונה ובטכניקה המתאימה, כמעט כל סוגי הפילינגים הללו מדגימים יעילות קלינית מצוינת:

חומצה טריכלורואצטית (TCA)

חומצה זו משמשת לביצוע קילוף בינוני במטרה לטשטש קמטים, לעדן צלקות פוסט-אקנה ולהבהיר כתמי גיל ופיגמנטציה. בטיפול ב-TCA, המבוצע אך ורק על ידי רופאי עור או פלסטיקאים, משתמשים בריכוזים גבוהים של כ-35%. חומצת ה-TCA חודרת לעור וגורמת לקרישת החלבונים המובילה לדלקת עוצמתית, וכתוצאה מכך להיווצרות תאי עור חדשים. הטיפול מצריך תקופת החלמה בבית.

פנול

חומר כימי זה משמש לביצוע פילינג כימי עמוק בריכוזים גבוהים מאוד של 88%, כאשר הנוסחאות משתנות מעט בין מבצעים שונים. טיפול זה מבוצע אף הוא אך ורק על ידי רופאי עור או פלסטיקאים. הוא מקלף את העור עד לשכבת הדרמיס העמוק, וכך מגרה יצירת כמויות גדולות יחסית של קולגן בעומק הדרמיס. מאידך, הוא גם כרוך בכאב ניכר ובסיכונים משמעותיים, שכן מדובר בחומר רעיל, ובשימוש לקוי הוא עלול להיספג בדם ברמות גבוהות ולהוביל לפגיעה בכבד ובלב ולהפרעות קצב. לכן, הוא נעשה בחדר ניתוח תחת ניטור של קצב הלב ותחת טשטוש. הוא מחייב זמן החלמה ממושך יחסית של כשבועיים ימים.

חומצות אלפא ובטא הידרוקסיות

החומצות האלפא הידרוקסיות משמשות בריכוזים וביחסים משתנים לביצוע פילינג שטחי. חומצות אלו מופקות מצמחים ומפירות שונים, בהן חומצה גליקולית (המופקת מקני סוכר), חומצה ציטרית (מפירות הדר), חומצה מלית (מתפוחים) וחומצה טרטרית (מענבים) – או לחילופין מיוצרות באופן סינתטי על בסיס החומצות הטבעיות. חומצת אלפא הידרוקסי שכיחה נוספת היא החומצה הלקטית, המופקת מחלב או מיוצרת באופן סינתטי. זוהי החומצה האלפא הידרוקסית שהמולקולה שלה היא הגדולה ביותר.

המחקרים הרבים שבחנו את פעילות החומצות האלפא הידרוקסיות הראו שכאשר מורחים אותן על העור, הן ממריצות את קילוף התאים המתים בשכבה הקרנית, שכבת העור החיצונית ביותר, על ידי צימוד ונטרול יוני הסידן המצויים בחיבורים שבין התאים הללו כך שתיווצר השלת תאים מתים ועידוד התחדשות העור. נוסף על כך, נמצא שהיכולת לצמד ולנטרל את יוני הסידן בין תאי האפידרמיס מאפשרת גם לנטרל את הרדיקלים החופשיים ומזהמים שונים – מה שאומר שיש להן גם תכונות נוגדות חמצון וזיהומים.

כמו כן, חומצות אלו משפרות את תפקוד מחסום העור, מעלות את רמת הלחות ומשפרות את איכות סיבי הקולגן והאלסטין ומגבירות את צפיפותם, מעודדות הגברה של ביטוי הגנים של החומצה ההיאלורונית. השפעות אלו מובילות לשיפור משמעותי במראה הקמטים, בליחוח העור ובאפיונים עוריים כגון אלסטיות וטונוס העור.

חומצה בטא הידרוקסית (BHA)

נקראת גם חומצה סליצילית, נגזרת של חומצה אצטיל סליצילית – המרכיב הפעיל באספירין – ומסייעת בקילוף ובחידוש העור. בעוד שהחומצות האלפא- הידרוקסיות הינן מסיסות מים, החומצה הסליצילית היא מסיסת שומן. מבנה זה מאפשר לה לחדור אל תוך העור באמצעות זקיקי השומן. כך, מלבד קילוף ברובד החיצוני של העור, היא יכולה לחדור לנקבוביות ולבלוטות החלב ולקלף את תאי העור המצטברים בתוך דפנות הנקבוביות ולנרמל את פעילות הבלוטות. נוסף על כך, החומצה הסליצילית היא בעלת פעילות נוגדת דלקת ופעילות אנטיספטית כנגד חיידקים ופטריות. לכן, היא משמשת בתכשירים לטיפול בדלקות עור, פסוריאזיס וסבוריאה שמנה (המתאפיינת בהפרשת שומן) ובתכשירים אנטי-חיידקיים (בריכוז של עד 1%), והן בתכשירי פילינג לטיפול בעור שמן ואקנתי (בריכוז של 2% ומעלה).

נוסף על כל אלו, מכילים תכשירי הפילינג המתקדמים רכיבים פעילים, כגון ויטמין C, המבהיר את העור ופועל כנוגד חמצון עוצמתי; תמצית תאנים, המסייעת בהסרת תאי עור מתים ובבניית תאי עור חדשים; תמצית ענבים, שמגנה על סיבי הקולגן ופועלת להאטת הזדקנות העור; חומצות אמינו, הפועלות לתיקון נזקי שמש, וכן תמציות צמחים, ויטמינים ומינרלים חיוניים נוספים. כל אלו מגבירים את אפקט הפילינג בחידוש ובשיקום העור, ובד בבד, מספקים מענה למצבו ולצרכיו הספציפיים.

למעבר לסדרת הפילנגים הביתית שלנו לחצו כאן

כתבות נוספות

עור יבש או מיובש?

תחושת יובש בעור היא אחת התלונות המוכרות והשכיחות במכון הקוסמטי.
האם אכן מדובר בעור יבש או בעור מיובש? מהם ההבדלים בין שתי הבעיות, מה מאפיין כל אחת מהן ומהו הטיפול המתאים?

No-makeup makeup

No-makeup makeup: טרנד חדש כבש את הרשת בעולם הטיפוח והוא הפתרון המושלם לנשים שאוהבות את המראה הטבעי. איך עושים את זה נכון? כל התשובות בכתבה >>