מהי מחלת האקנה?

למה היא פועלת דווקא בבני הנוער?
images

 

הבסיס להופעת האקנה הוא שילוב בין נטייה תורשתית לבין השפעות הורמונליות על בלוטות החֶלֶב שניתן לראות על עור הפנים.

הפנים והגוף שלנו מכוסים בשערות זעירות, שכל אחת מהן גדלה בתוך זקיק משלה ובמעמקיו נמצאת בלוטת שומן שמייצרת חֶלֶב (או בשמו המקצועי: סבום).
המבנה שכולל את בלוטת השומן ואת זקיק השערה נקרא נקבובית. החֶלֶב נודד במעלה צינור זקיק השערה עד לשטח פני העור ותפקידו העיקרי הוא ליצור שכבת הגנה על עור הפנים. אקנה היא למעשה דלקת כרונית בזקיקי השיער ובבלוטות החֶלֶב.

 

קיימות שתי סיבות מרכזיות להתפתחות הדלקת בעור

  • התגברות הייצור של הורמונים זכריים

 הייצור של ההורמונים האלה כמו טסטוסטרון, שקיימים אצל בנים  ובנות מתגבר במהלך גיל ההתבגרות וגורם לצמיחה מואצת של תאי העור, להגדלת בלוטות החֶלֶב ולהפרשה מוגברת של (סבום).
התוצאה: שומן עודף המצטבר על העור ומתערבב עם תאי העור המתים ויוצר תערובת דביקה, שסותמת את הנקבוביות כמעין פקק ולוכדת את הסבום בתוכן. מכיוון שבלוטות החֶלֶב ממשיכות להפיק סבום, זקיקי השיער מתנפחים וכך נוצר מצע לשגשוג והתפתחות החיידקים.

 

  • התרבות חיידקי אקנה בבלוטות החֵלבֶ המוגדלות

התנאים האלה מהווים את המצע המושלם לשגשוג חיידקים בתוך הנקבובית החסומה, ובאופן ספציפי של חיידק שנקרא פרופיוניבקטריום אקנה- חיידק שחי רק בתנאים שבהם אין אוויר (חיידק אנאירובי).

כשהבלוטות נסתמות והסבום מצטבר, מתחילים חיידקים אלה להתרבות במהירות. בשלב הזה, מערכת החיסון שלנו נכנסת לפעולה, ובמטרה לחסל אותם, שולחת לאזור את תאי הדם הלבנים, שיוצרים תגובה דלקתית.

התוצאה: אודם, כאבים, נפיחות ופצעים מוגלתיים ואדומים. כאשר הפצעים האלה מוזנחים, עלולה להיווצר רקמת צלקת מסביב לפצע או לציסטה בתהליך הריפוי, וכתוצאה מכך נותרות צלקות שקועות או תפוחות גם לאחר שהאקנה עצמה כבר נרפאת.

 

אז מה עושים?

זה לא סוף העולם: יש טיפולים יעילים ואפקטיביים לאקנה!

לפני מספר שנים תפיסת הטיפול הרפואי באקנה התבססה בעיקר על טיפולים תרופתיים שכללו תרופות אנטיביוטיות וטיפולים הורמונליים. כלל הפתרונות הללו ישנם תופעות לוואי לא מבוטלות, שהופכות את הטיפול באמצעותם לבעייתי, ארוך ושה עבור בני נוער רבים.

מחקרים חדשים מצביעים על כך שבאמצעות שילוב של קוסמטיקאית ושימוש בתכשירים קוסמטיים, שלא מייבשים את הפצעים והעור, לצד שינוי בתזונה והקפדה על אורח חיים בריא – ניתן להגיע לתוצאות אופטימליות ולשיפור משמעותי בהפחתת הפצעים, ולהקטין את הסיכון לצלקות, כתמים ופיגמנטציה בעתיד! כמו כן, במקביל לטיפול אצל הקוסמטיקאית, חשוב לשמור על שגרת טיפוח ביתית נכונה.

 

 3 טיפים שיעזרו לכם לשמור על עור פנים מאוזן

 

  • ניקוי הפנים: הקפידו לשטוף את הפנים בבוקר עם תכשיר שמיועד לעור שמן / אקנתי. סבון הסוכר של אקנוקס פלוס מכיל חומרים פעילים המאפשרים ניקוי ייסודי של העור, איזון הפרשת הסבום ומניעת ברק שומני בפנים.
    בערב הקפידו לנקות את עור באמצעות פדים מיוחדים שמכילים חומצה סליצלית שתורמת משמעותית לחידוש התאים בעור.
  • קרם טיפולי: הקפידו למרוח קרם לחות מאזן בבוקר, לאחר השטיפה, קרם זה יוצר שכבת הגנה באמצעות פורמולה המבוססת על פרוביוטיקה שמגינה על העור ומחזקת את יכולתו להתמודד עם זיהומי הסביבה.
  • הגנה מהשמש: הקפידו למרוח קרם המכיל מקדם הגנה מהשמש – SPF30 לכל הפחות על מנת להגן על הפנים מפני קרני השמש.

 

גדל לכם "חבר חדש" על הפנים? השתמשו בג'ל המייבש של סדרת אקנוקס פלוס. שילוב החומרים הפעילים במוצר יעזור לכם לטפל נקודתית בפצעון, להרגיע את העור ולא לייבש את הפנים.

 

לכתבות נוספות על אקנה לחצו כאן

למעבר לסדרת אקנוקס פלוס לחצו כאן 

כתבות נוספות

להזדקן בחן

את הזמן לא ניתן לעצור, אבל במקרה שלנו - אפשר להאט. מהו תהליך הזדקנות העור ומה אפשר לעשות כדי לעכב אותו? כל התשובות בכתבה >>

TOP TIPS: איך להשיג עור פנים חלק

תשעת הטיפים שאתן חייבות להכיר אם אתן רוצות לשמור על עור פנים קורן ובריא, בכתבה הבאה >>

איך משפיעים הרדיקלים החופשיים על העור?

מהו תהליך הפוטו-אייג'ינג ולמה הוא צריך להדאיג אותך כבר בגילאי העשרים? כל התשובות כאן >>

מוצרים לעור שמן ואקנה