פילינג זה לא רק גרגירים

פילינג זה לא רק גרגירים
images

סוגי פילינגים


אחד המיתוסים הרווחים ביחס לטיפולי פילינג הוא שפילינג = גרגרים. אבל בעולם הקוסמטיקה המקצועי העכשווי, אין דבר רחוק יותר מהמציאות. אז מה זה בדיוק פילינג גרגרים, מדוע לא תמיד הוא בהכרח הבחירה הנכונה, מהן האלטרנטיבות הקיימות לפילינג ביתי, ומדוע חשוב להתאים את הטיפול המדויק אצל קוסמטיקאית?

 

מהי המילה הראשונה ש'קופצת' לכן לראש כשאתם חושבים על פילינג? אם חשבתן על גרגרים, אתן לא לבד. מתברר שאחד המיתוסים הרווחים ביחס לטיפולי פילינג הוא שפילינג = גרגרים. אבל בעולם הקוסמטיקה המקצועי העכשווי, אין דבר רחוק יותר מהמציאות. הסוגים ושיטות הפילינג השונים הקיימים כיום מאפשרים התאמה אישית לכל סוג ומצב עור.

אז מה זה בדיוק פילינג גרגרים, מהם היתרונות והחסרונות שלו, מדוע לא תמיד הוא בהכרח הבחירה הנכונה, מהן האלטרנטיבות הקיימות לפילינג ביתי, ומדוע חשוב להתאים את הטיפול המדויק אצל קוסמטיקאית?

בשפה המקצועית, תכשירי גרגרים נקראים "סקראב". הפילינג הזה מבצע למעשה קילוף מכני של העור, ולכן מכונים גם "פילינג מכני". פילינג הגרגרים מבוסס לרוב  על רכיבים שמכילים גרגרים, שהם אלו שיוצרים את האפקט של שפשוף העור, וכתוצאה מכך – מסייעים לזירוז תהליך ההשלה של תאי העור המתים בשכבות העור העליונות המקנים לו מראה דהוי וחסר ברק. השפשוף גם מסיר זיהום, שאריות איפור, זיעה ושומן המצטברים על העור, וכמו כן ממריץ את הסירקולציה בעור ומעניק לו רעננות.

הגרגירים עצמם מבוססים על רכיבים שונים, החל ממרכיבים צמחיים – בהם זרעים טחונים (כמו גלעיני אפרסק ומשמש) ושמנים ושעוות מוקשים שמהם יוצרים את הגרגרים; דרך סיליקה, מלחים ומינרלים שאותם טוחנים לאבקה; וכלה בחומרים סינתטיים, בהם פוליאתילן ואף יהלומים סינתטיים. כיום, ניתן לשלוט בגודלם של הגרגרים, בצורתם ובדרגת הקושי שלהם.

למרות הפעילות היעילה של הפילינגים המכניים בהסרת תאי עור מתים, לכלוך, זיעה ושומן, לא תמיד הם הבחירה הנכונה, שכן הם עלולים לגרום לגירוי יתר, ולעתים אף לשריטה של העור. בנוסף, תכשירים אלה יכולים להיות מגרים מדי, ואף לגרום לייבוש העור, בעיקר אם העור שלכם רגיש, עדין ויבש. חשוב לזכור שמטרת טיפולי הפילינג איננה ליצור גירוי משמעותי, אלא לגרות את העור בעדינות, רק במידה שתגרום לו להתחדש ולהשתקם, וכן לעודד ולשפר קליטה של חומרים פעילים.

 

אז מהן האלטרנטיבות?

שתי האלטרנטיבות המרכזיות הן פילינג אנזימטי ופילינג כימי. חשוב לדעת שבשונה מפילינג הגרגרים – מלבד הקרצוף וההסרה של התאים המתים, פילינגים אלה מטפלים גם בבעיות נוספות בעור ותורמים לחידוש העור ולשיקומו בדרכים רבות נוספות, כמו למשל, הענקת לחות, טיפול באקנה ועוד. בדיוק בגלל זה אגב, באנגלית מבדילים בין "סקראב" לבין פילינג – תכשירי הסקראב נועדו בעיקר לקרצוף העור, ואילו תכשירי הפילינג נועדו למטרות נרחבות הרבה יותר.

פילינג אנזימטי – הפילינגים האנזימטיים מבוססים על אנזימים פעילים, כגון פפאין, ברומליין, סאבטליזין וליפאז. בזכות יכולתם של האנזימים לפרק חומרים, האנזימים בתכשירי הפילינג פועלים להמסת החומר הקושר בין תאי העור ולפירוק ולהסרה של התאים המתים, ובדרך זו מסייעים לשיפור מרקם העור ולחידושו. דוגמה לפילינג כזה הוא אנזימטיק פילינג – פילינג עדין במרקם קרמי, המבוסס על פורמולה המכילה קומפלקס אנזימים, חומצות אמינו, פרו-ויטמין B5 וסיבי צלולוז. פילינג זה מתאים למגוון סוגי עור – ובזכות עדינותו גם לעור רגיש. הוא ממיס ומסיר תאים מתים, אך במקביל פועל גם לשמירה על רמת הלחות הטבעית של העור, מפחית קמטוטים ויוצר גוון אחיד ובריא.

 

פילינגים כימיים – פילינגים אלה מבוססים על רכיבים כימיים, שיכולים להיות טבעיים או סינתטיים, הפועלים להמסה ולפירוק של תאי העור המתים. כיום, פילינגים אלה זוכים לתמיכה מחקרית רחבה, ונמצא שהם מדגימים יעילות קלינית מצוינת.

הפילינגים הכימיים המיועדים לשימוש הביתי מבוססים לרוב על חומצות אלפא ובטא הידרוקסיות, בריכוזים וביחס משתנים. החומצות האלפא הידרוקסיות מופקות מצמחים ומפירות שונים, בהן חומצה גליקולית (המופקת מקני סוכר), חומצה ציטרית (מפירות הדר), חומצה מלית (מתפוחים) וחומצה טרטרית (מענבים). לחילופין, ישנן גם חומצות אלפא הידרוקסיות המיוצרות באופן סינתטי, על בסיס החומצות הטבעיות. חומצת אלפא הידרוקסי שכיחה נוספת ויעילה מאוד היא החומצה הלקטית, המופקת מחלב או מיוצרת באופן סינתטי. החומצה הבטא הידרוקסית (BHA) היא נגזרת של חומצה אצטיל סליצילית – המרכיב הפעיל באספירין, ולכן מכונה גם חומצה סליצילית.

היתרונות של חומצות אלה הוכחו במחקרים רבים מאוד בעשורים האחרונים. ראשית, הן כמובן ממריצות את קילוף התאים המתים בשכבה הקרנית. זאת, על ידי כך שהן גורמות להתרופפות הקשרים בין התאים ומאפשרות את קילופם, כך שהתוצאה היא השלת העור העמום והמחוספס ועידוד התחדשות התאים. נוסף על כך, יש להן תכונות נוגדות חמצון וזיהומים, כך שהן מסייעות לנטרל את הרדיקלים החופשיים ומזהמים שונים. כמו כן, חומצות אלו פועלות לשיקום לחות העור. זאת, על ידי כך שהן מסייעות לשיפור תפקודו של מחסום העור.

יתר על כן, החומצות האלפא הידרוקסיות מסוגלות לחדור עד לשכבת הדרמיס, ולכן פועלות לשיפור איכותם של הקולגן והאלסטין ומגבירות את צפיפות הסיבים של חלבונים אלה, וכך מסייעות להעלות את עובי העור.

התוצאה הסופית היא שיפור משמעותי בליחוח העור, באלסטיות ובטונוס שלו, ובשורה התחתונה – במראה הקמטים ובמרקם העור.

החומצה הסליצילית דומה מאוד לחומצות האלפא הידרוקסיות, אך יש לה כמה יתרונות חשובים אחרים, שהופכים אותה ליעילה במיוחד לטיפול בעור שמן ואקנתי. ראשית, בעוד שהחומצות האלפא הידרוקסיות הן מסיסות מים, חומצה זו היא מסיסת שומן. לכן, לצד הפעילות שלה בקילוף ובחידוש העור, היא גם חודרת לתוך הנקבוביות ובלוטות החלב ומקלפת את תאי העור והשומן המצטברים בתוכן, וכך מסייעת לנרמל את פעילות הבלוטות. שנית, היא פועלת נגד חיידקים ופטריות, לכן היא מתאימה מאוד לטיפול בעור הסובל מבעיות הנובעות מדלקת כרונית, כמו פסוריאזיס וסבוריאה, וכמובן גם לאקנה.

נוסף על כל אלו, מכילים תכשירי הפילינג המתקדמים רכיבים פעילים, כגון ויטמין C, המבהיר את העור ופועל כנוגד חמצון עוצמתי; רטינול; תמצית תאנים, המסייעת בהסרת תאי עור מתים ובבניית תאי עור חדשים; תמצית ענבים, שמגנה על סיבי הקולגן ופועלת להאטת הזדקנות העור; חומצות אמינו, הפועלות לתיקון נזקי שמש, וכן תמציות צמחים, ויטמינים ומינרלים חיוניים נוספים. כל אלו מגבירים את אפקט הפילינג בחידוש ובשיקום העור, ובד בבד, מספקים מענה למצבו ולצרכיו הספציפיים.

שני פילינגים כימיים מעולים שאם עדיין לא השתמשתן בהם – זה הזמן להתנסות, הם סופר-ליפט ווייט פילינג.

 

סופר ליפט הוא פילינג שהמטרות העיקריות שלו הן לחדש את העור ולהעניק לו אפקט מיצוק ומתיחה. מלבד חומצות אלפא ובטא, הפילינג הזה מכיל גם רטינול ותמציות ענבים ותאנים. הוא ממריץ את ייצור הקולגן, מטשטש קמטים וקמטוטים ומעניק לעור אפקט מתיחה ומיצוק, מרקם חלק ומראה צעיר יותר.

וויט פילינג נועד בעיקר להבהרה ולשיפור רמת הלחות בעור. השפעה מבורכת זו מושגת באמצעות החומצה הלקטית, שידועה ביכולתה להעלות משמעותית את רמת הלחות ולהבהיר את העור. בנוסף, תכשיר פילינג מכיל גם גם חומצות אמינו, אנזימים, ויטמינים ומינרלים.

למי שבכל זאת אוהבת את אפקט הגרגרים, מומלץ לנסות את דיילי מיקרו-פילינג, שמבוסס על מיקרו-גרגרים עדינים. פילינג מעודן זה מיועד לשימוש יומיומי ומתאים למגוון סוגי עור. הפורמולה שלו כוללת חומצה סליצילית, אנזימים וויטמיני B3 ו-C, ובכך יוצר למעשה פעילות משולבת – מכנית, אנזימטית וכימית. פעילות עדינה זו מאפשרת הסרה של תאי עור מתים, מעודד התחדשות והבהרה של העור ומעניקה לו מרקם חלק, אחיד וקורן.

איך יודעים איזה פילינג לבחור?

חשוב לזכור שהפילינגים השונים מהווים אמצעי לא רק לחידוש העור, אלא למעשה לטיפול בקשת רחבה של מצבים ובעיות עור. לכן, חשוב מאוד לפנות לקוסמטיקאית מוסמכת ומקצועית כדי להתאים את סוג הפילינג המתאים בדיוק לכן. זאת, לא רק כדי למנוע גירוי מיותר של העור – אלא כדי להשיג תוצאות מיטביות. קוסמטיקאית מקצועית תוכל להתאים באופן אינדיבידואלי את סוג הפילינג המתאים ביותר לעורכן, על פי סוג העור, מצבו והצרכים הספציפיים שלכן, כך שהתוצאה המושגת תהיה ניכרת וארוכת טווח.

למשל, וויט פילינג יתאים במיוחד לעור הזקוק להעלאת רמת הלחות ולהבהרה; סופר-ליפט מתאים במיוחד לעור הנוטה לקמטים; הפילינג האנזימטי מתאים למגוון סוגי עור, ובזכות עדינותו – גם לעור רגיש; דיילי מיקרו-פילינג מתאים למגוון סוגי עור, כאשר רוצים לעשות שימוש יומיומי; ואילו מי שמעוניינת בפילינג ביוטי לפני אירוע מיוחד – רוויל פיל הוא בחירה מעולה, שכן במקביל לקילוף התאים המתים, הוא מעניק לעור אפקט מתיחה וזוהר ברגע.

 

פילינג הגרגרים, שנקרא גם "סקראב", מבצע קילוף מכני של העור. הוא מבוסס לרוב  על רכיבים שמכילים גרגרים, שיוצרים את האפקט של שפשוף העור, וכך מסייעים להשלה ולקילוף תאי העור המתים, ולהסרת זיהום, שאריות איפור, זיעה ושומן, ומעניקים רעננות לעור.

למרות יתרונות אלה, לא תמיד תכשירי הגרגרים הם הבחירה הנכונה, שכן הם עלולים לגרום לגירוי יתר, ולעתים אף לשריטה של העור, לגרות את העור יתר על המידה ואף לגרום לייבושו. שתי האלטרנטיבות המשמעותיות לפילינגים אלה הם פילינגים אנזימטיים ופילינגים כימיים.

מלבד הקרצוף וההסרה של התאים המתים, פילינגים אלה מטפלים גם בבעיות נוספות בעור ותורמים לחידוש העור ולשיקומו בדרכים חשובות נוספות, כמו הענקת לחות, הבהרת העור, טיפול באקנה ועוד.

הפילינגים האנזימטיים, כשמם כן הם, מבוססים על אנזימים שונים היוצרים את אפקט ההשלה של תאי העור המתים, וכן מסייע לשמירה על לחות העור ולטיפול בקמטים. הפילינגים הכימיים המיועדים לשימוש הביתי מבוססים בעיקר על חומצות אלפא ובטא הידרוקסי, שלהם יתרונות חשובים ומוכחים מחקרית למגוון מטרות טיפוליות, ובנוסף מכילים רכיבים יעילים נוספים, בהתאם למטרת הטיפול.

 

לאבחון עור ורכישת מוצרים דרך קוסמטיקאיות מורשות בפריסה ארצית לחצי כאן

לכתבות נוספות לחצי כאן

 

כתבות נוספות

לראות תוצאות בעיניים

לראות תוצאות בעיניים: מתי מתחילים הקמטים באזור העיניים והאם קרמי העיניים באמת יעילים? כל הפרטים כאן >>

עור יבש או מיובש?

תחושת יובש בעור היא אחת התלונות המוכרות והשכיחות במכון הקוסמטי.
האם אכן מדובר בעור יבש או בעור מיובש? מהם ההבדלים בין שתי הבעיות, מה מאפיין כל אחת מהן ומהו הטיפול המתאים?

השאלות והתשובות: פילינגים

ישנם לא מעט מיתוסים על פילינגים בתחום הקוסמטיקה, הנה כמה מהשכיחים שבהם – והתשובות שיעזרו לכן להשתמש בהם נכון יותר >>