איך משיגים תוצאות בטיפול ביתי בפיגמנטציה

מהי פיגמנטציה?
images

כתמים ובעיות פיגמנטציה נחשבים לאחד האתגרים המורכבים לטיפול בתחום אסתטיקת העור. עם זאת, הבשורה הטובה היא שבשנים האחרונות התחוללה מהפיכה של ממש בתחום, וקיימים טיפולים חדשניים המאפשרים להשיג שיפור משמעותי בבעיה. טיפולים אלו, כולל תכשירים לטיפול ביתי, מבוססים על חומרים ועל טכנולוגיות הפועלים ישירות על מנגנוני ייצור הפיגמנט ביעילות רבה ובזמן קצר יחסית

הופעת כתמי פיגמנטציה בעור קשורה הדוקות לשינויים המתרחשים במלנין, פיגמנט הקובע את צבע העור. המלנין נוצר על ידי התאים המלנוציטים, המצוים בשכבה התחתונה של האפידרמיס. תאים אלה מייצרים גופיפים קטנים שנקראים מלנוזומים, המכילים גרגרי מלנין. כאשר המלנוזומים גדלים ומתפתחים, הם מועברים מן תאי המלנוציטים באמצעות שלוחות ארוכות אל תוך תאים באפידרמיס (קרטינוציטים), שם הם תופחים ומעניקים לעור את צבעו. תא מלנוציט אחד מספק מלנוזומים לעשרות תאים קרטינוציטים באפידרמיס. החבילות הקטנות של פיגמנט המלנין מתמקמות מסביב לגרעין התא בצד הפונה לשטח פני העור, וכך מגינות על הדנ"א של התאים מפני הקרינה המייננת המזיקה של השמש.

 

 

 

כתוצאה מהמבנה הייחודי שלהן, מולקולות המלנין יכולות לבלוע ביעילות קרינה באורכי גל קצרים, כמו קרינת ה-UV המזיקה, והן ממירות את האנרגיה לטמפרטורה בלתי מזיקה. בדרך זו, הן מפזרות למעלה מ-99.9% מהקרינה האולטרה סגולה הנספגת כחום, מונעות נזק ישיר לדנ"א ומגינות על תאי העור ועל רקמת העור.

האנזים האחראי ליצירת המלנין הוא טירוזינאז, שמייצר אותו מהחומצה האמינית טירוזין. כשאנו נחשפים לשמש, הטירוזינאז מאיץ את ייצור המלנין בתאים המלנוציטים כדי להגן על העור, והתוצאה היא שהעור הופך כהה יותר. הבעיה היא שפיזור חלקיקי הפיגמנט איננו תמיד אחיד, ולעתים מצטברים חלקיקי הצבע באזור מסוים, וכך נוצרים כתמים בעור, או אזורי היפר-פיגמנטציה. ככל שהחשיפה לשמש מתמשכת ומצטברת, כך מתרבים הכתמים ואזורי ההיפר-פיגמנטציה והופכים לקבועים, חמורים ובולטים יותר. באמצעות עיכוב יצירת הטירוזינאז בעור, ניתן אפוא לעכב את יצירת המלנין, וכך להשפיע על תופעת הפיגמנטציה.

 

כדי להשיג תוצאות משמעותיות בהבהרת כתמי פיגמנטציה, מומלץ לשלב לצד הטיפול במכון גם טיפול ביתי באמצעות סדרת דרמה לייט.

סדרה חדשנית וייחודית זו מבוססת על קומפלקס תמציות צמחים, הפועל להבהרת העור במספר מנגנונים. בראש ובראשונה, הקומפלקס כולל רכיבים שנמצא כי הם מעכבים את האנזים טירוזינאז. רכיבים אלו כוללים בין היתר, חומצה קוג'ית, ארבוטין, חומצה אזלאית וחומצה מנדלית. על ידי עיכוב הטירוזינאז, מאפשרים תכשירי הסדרה לעכב את ייצור המלנין, וכך להפחית את היווצרות הפיגמנטציה. נוסף על כך, כוללים תכשירי הסדרה רכיבים נוגדי חמצון כגון ויטמיני C ו-E, רכיבים בעלי פעילות נוגדת דלקת המסייעים למניעת גירויים ודלקת לעור, וחומצות אלפא ובטא הידרוקסיות המאפשרות להגיע לתוצאות מרשימות בטיפול בנזקי שמש ובחידוש העור. שילוב רב עוצמה זה יוצר טיפול יעיל ביותר, המביא לתוצאות ניכרות לעין בהבהרת כתמי פיגמנטציה, בהפחתת כתמי גיל וביצירת מראה עור זוהר, בריא ובעל גוון אחיד.

 

חומצה קוג`ית

חומצה המיוצרת על ידי פטריות עובש, כגון פניציליום או אספריגילוס, וכן מהווה תוצר לוואי בתהליך ההתססה של לתת-אורז או בתהליך הייצור של סאקי – יין האורז היפני. החומצה הקוג'ית מעכבת את ייצור המלנין על ידי הפחתת יעילותו של האנזים טירוזינאז – אנזים המאיץ ומעודד את ייצור המלנין בעת חשיפה לשמש.

 

חומצה אזלאית

גם החומצה האזלאית מעכבת את אנזים הטירוזינאז, וכשהיא משולבת ביחד עם החומצה הקוג'ית, היא מסייעת להשיג תוצאה מהירה יותר בדיכוי המלנין ובהפחתת הכתמים. 

 

חומצה מנדלית

חומצה אלפא הידרוקסית ארומטית, שהיא בעלת תכונות אנטי בקטריאליות, מעודד את חידוש התאים ומבהירה היפר-פיגמנטציה. כתוצאה מכך, אחידות גוון העור משתפרת, והעור הופך לבהיר יותר וזוהר למראה. יתרון חשוב של החומצה המנדלית הוא בכך שהיא מתאימה גם לבעלי עור רגיש ולבעלי עור כהה.

 

ויטמין B3  (ניאצינאמיד)

ויטמין זה פועל במסלול אחר להפחתת ייצור המלנין – על ידי עיכוב מעבר מלנוזומים לתאים הקרטינוציטים. כמו כן, הוא ידוע כבעל יכולת לנקות, להעניק לחות, לחדש את העור ולעודד צמיחת תאים.  

 

 

ארבוטין

ארבוטין הוא נגזרת צמחית של הידרוקינון, המופק מעלי תות יער, חמוציות, אוכמניות וצמחים דומים, ואף הוא מדכא ביעילות את ייצור המלנין על ידי עיכוב אנזים הטירוזינאז.

 

חומצות אלפא ובטא הידרוקסיות

החומצות האלפא והבטא הידרוקסיות מאפשרות להגיע לתוצאות מרשימות בטיפול בנזקי שמש ובחידוש העור. חומצות אלו מנתקות את הדבק הבין תאי ומאפשרות קילוף והמסה של תאי העור המתים. כתוצאה מכך, העור עובר תהליך התחדשות טבעי, והשכבות שקולפו מתחלפות בתאי עור חדשים. בנוסף, נמצא שחומצות אלו פועלות להגברת ייצור הקולגן והאלסטין בעומק העור, וכן לעידוד ייצורם של מרכיבי עור חשובים נוספים כגון חומצה היאלורונית.

 

 

ויטמין C

נוגד חמצון מסיס מים זה, שנקרא גם חומצה אסקורבית, הינו אחד מנוגדי החמצון המרכזיים בטבע, והוא ממלא תפקיד חיוני בנטרול נזקי הרדיקלים החופשיים לעור. נוסף על כך, ממלא ויטמין C תפקיד חיוני בייצור הקולגן והאלסטין, ולו פוטנציאל חשוב בעיכוב ואף בהפיכת הנזקים הנגרמים לעור על ידי קרינת השמש. ואכן, מחקרים הוכיחו כי בעזרת מריחת הוויטמין על העור ניתן להגן על העור מפני נזקי שמש ואף לשקם את סיבי הקולגן והאלסטין, לתקן נזקים קיימים ולצמצם כתמי פיגמנטציה.

 

לאבחון עור ורכישת מוצרים דרך קוסמטיקאיות מורשות בפריסה ארצית לחצי כאן

למעבר לסדרת דרמה לייט לחצי כאן 

 

 

כתבות נוספות

המדריך לקוסמטיקאית המתחילה

מזל טוב! סיימת את לימודי הקוסמטיקה וקיבלת את תעודת ההסמכה הממשלתית, אבל מה עושים עכשיו? הנה המדריך המלא לקוסמטיקאית המתחילה >>

ויטמין סי VS חומצה היאלורונית

לא ייתכן שלא שמעתם על שני החומרים הפעילים האלו, אבל מה אן באמת יודעות עליהם? כל הפרטים על ויטמין C וחומצה היאלורונית בכתבה>>

איך משקמים את העור?

למה בכלל חשוב לשקם את העור, מה ההבדל בין שיקום עור בוגר לעור צעיר, ואיך בדיוק עושים את זה? כל התשובות הכתבה >>