על סרום מקופסל שמעת?
טכנולוגיית הקפסול היא פטנט בלעדי של מותג HL, שפותח ומיושם במעבדות הפיתוח ובמפעל החברה שהינו מפעל כחול-לבן הממוקם ביבנה.
איך בדיוק עובדת הטכנולוגיה, מדוע היא כה חשובה ובאילו תכשירים ניתן למצוא אותה?
נוגדי חמצון, ויטמינים ורטינול הם מרכיבים עוצמתיים המשמשים בתכשירי קוסמטיקה, ולא במקרה, שכן הם ממלאים תפקידים מרכזיים בטיפול במגוון מצבים ובעיות עור ובעיכוב תהליך הזדקנות העור. ואולם, השימוש בהם בתכשירים קוסמטיים כרוך באתגרים משמעותיים, שכן הם עצמם עלולים להתחמצן בקלות יחסית בעקבות חשיפה לרדיקלים החופשיים בסביבה.
למטרה זו פיתחנו במעבדות HL את טכנולוגיית הקפסול – פטנט בלעדי, כחול-לבן, שמאפשר 'לארוז' את החומרים הפעילים, לבודד אותם ולהגן עליהם מפני נזקים.
איך בדיוק עובדת הטכנולוגיה, מדוע היא כה חשובה ובאילו תכשירים היא נמצאת – על כך בכתבה שלפנייך
מהי טכנולוגיית הקפסול?
טכנולוגיית הקפסול (אנקפסולציה – encapsulation) היא פטנט שפותח ומיוצר פה בארץ במפעל החברה. מטרתה של טכנולוגיה חדשנית זו היא 'לארוז' את החומר הפעיל בתכשיר בתוך
מילי-קפסולות, כדי לבודד אותו מהשפעות הסביבה ולהגן עליו מפני תהליכי חמצון ההורסים אותו במהירות. בדרך זו, חומרים פעילים רגישים אלה נשמרים באופן הטוב ביותר וחודרים באופן אופטימלי לעור.
מדוע הטכנולוגיה כה חשובה ומה היא תורמת?
אחד מהחומרים הפעילים שנארזים במיליקפסולות הם נוגדי חמצון ו-וטימינים הפועלים לנטרול רדיקלים חופשיים, טיפול במצבי דלקת, הגנה על העור מפני נזקי קרינת השמש, הגנה על חלבוני העור ועל קרומי התאים, מניעה ואף תיקון של נזקים בדנ"א של תאי העור. ואולם, על מנת להשיג את השפעתם, החומרים האלו חייבים להיות פעילים.
האתגר המרכזי בשימוש בנוגדי חמצון היא שהם עצמם עלולים להתחמצן ולהתפרק כאשר הם נחשפים לסביבה – למים, לאוויר, ולעתים אף לאור. כתוצאה מכך, הם מאבדים מיעילותם. חלקם, כמו ויטמין C לדוגמה, רגישים במיוחד להתחמצנות, וכל חשיפה ולו הקצרה ביותר עלולה לפגוע בהם. לכן, קשה מאוד לשמר אותם בתכשיר מבלי שהם יאבדו מיעילותם.
אתגר זה משמעותי במיוחד לאור העובדה שעל מנת להשיג השפעה טיפולית יש צורך בריכוז גבוה של נוגדי החמצון. ריכוזים נמוכים יותר פשוט לא ישפיעו, או לא ישיגו השפעה משמעותית. לדוגמה, ביחס לוויטמין C, מחקרים הראו שעל מנת שהטיפול בוויטמין יהיה אפקטיבי חייב ריכוז הוויטמין בתכשירים קוסמטיים להיות לפחות 10%. המשמעות היא שגם אם אחוז קטן מהוויטמין כן נשמר, הריכוז אינו מספיק כדי להשיג את ההשפעה הטיפולית.
יתירה מכך, כאשר החומרים נוגדי החמצון מתחמצנים בעצמם – הם עלולים אף לגרום יותר נזק מתועלת, שכן הם עצמם עלולים לגרום לתהליכי חמצון בעור.
המיליקפסולות אוצרות בתוכן את נוגדי החמצון הפעילים ומאפשרות לשמר את הוויטמין המקופסל עד לשימוש בו.
באילו תכשירים משמשת טכנולוגיית הקפסול?
- סרום ויטמין C מסדרת סי דה סקסס
סרום ייחודי זה מכיל ריכוז גבוה במיוחד של ויטמין C – 17% חומצה אסקורבית (!) מתוכן 12% בפאזה המימית של התכשיר ו-5% האגורים בתוך המיליקפסולות. בנוסף, הוא מכיל שמן מנדרינות והממליס. על מנת למנוע מהוויטמין להתפרק ולשמר אותו במצב פעיל, הסרום מבוסס על מיליקפסולות האוצרות בתוכן את הוויטמין הפעיל ומאפשרות לשמרו עד לשימוש בו.
בשימוש קבוע בסרום המקופסל תוכלי לראות שיפור דרמטי במראה העור, כאשר הוא מוביל לצמצום עומק הקמטים, מבהיר כתמי פיגמנטציה ומחזיר לעור את מוצקותו.
- סרום מולטי-ויטמין
סרום מולטי ויטמין הינו סרום ייחודי ורב עוצמה למניעת הזדקנות מוקדמת של העור, הנלחם בנזקי אייג'ינג ופוטו אייג'ינג. הסרום מבוסס על הוויטמינים A ,C ,E ,F ו-H, בשילוב עם חומצות אמינו ועם תמציות הממליס וליקוריץ. שילוב פעיל זה מעניק לעור לחות והזנה תוך הענקת מרקם חלק וזוהר. כדי לשמר את הוויטמינים ונוגדי החמצון הרגישים עד לשימוש, מבוסס גם סרום זה על טכנולוגיית הקפסול, כאשר הוויטמינים הפעילים אצורים במיליקפסולות.
שימוש יומיומי בסרום משקם, מזין ומלחח את העור, ומעניק לו תחושת רכות ורוגע ומראה מוצק, גמיש ובריא. - סרום מחדש מסדרת ABR קומפלקס
סרום זה מבוסס על חומצות אלפא הידרוקסיות המופקות מפירות, על חומצה סליצילית ועל רטינול. במקרה זה, הרטינול הוא זה שמאוחסן במיליקפסולות, שכן גם חומר זה הוא נוגד חמצון, וכדי לשמר את יציבותו חשוב לבודד אותו מהמחמצנים בסביבה.
הסרום המחדש פועל לחידוש העור ולהאטת תהליך הזקנות העור, להסרת תאי עור מתים, להגברת התחדשות העור, לצמצום הקמטים ושיפור מרקם וגוון העור.
ולסיכום, מה חשוב לזכור?
- טכנולוגיית הקפסול היא פטנט בלעדי של מותג HL, שפותח במעבדות HL, ומיושם במפעל החברה שהוא כחול-לבן. מטרתה: 'לארוז' את החומר הפעיל בתכשיר בתוך מיליקפסולות כדי להגן עליו מפני תהליכי חמצון ההורסים אותו במהירות.
- המיליקפסולות אוצרות בתוכן את החומרים הפעילים ומאפשרות לשמר את הוויטמין המקופסל עד לשימוש בו בכדי ליצור השפעה טיפולית.
- האתגר המרכזי בשימוש בנוגדי חמצון היא שהם עצמם עלולים להתחמצן ולהתפרק כשהם נחשפים לסביבה. כתוצאה מכך, הם מאבדים מיעילותם.
- טכנולוגיית הקפסול משמשת במספר תכשירים שפותחו במעבדות HL: סרום ויטמין C, סרום מולטי ויטמין והסרום המחדש מסדרת ABR קומפלקס.
לאבחון עור ורכישת מוצרים דרך קוסמטיקאיות מורשות בפריסה ארצית לחצי כאן
לכתבות נוספות לחצי כאן
כתבות נוספות
קולגן וחומצה היאלורונית
שני שחקנים מוכרים בזירת הקוסמטיקה הם הקולגן והחומצה ההיאלורונית. שני החומרים הללו משלימים זה את זה במספר תפקידים חשובים, אבל איך בדיוק הם עושים זאת, לאילו סוגי עור הם מתאימים ובאילו תכשירים תוכלי למצוא אותם? כל התשובות בכתבה >>
6 המיתוסים הכי שכיחים על עור רגיש
באנו לנפץ: כל המיתוסים השכיחים על עור רגיש ומה באמת נכון מבניהם - בכתבה הבאה >>
הפצע עבר ונשארה צלקת?
אחרי האקנה: איך משקמים את העור ומעלימים את הצלקות? כל הפרטים מחכים לכן כאן>>