איך בוחרים קרם הגנה
הקיץ הגיע ואיתו שפע תכשירי הגנה מהשמש שגודשים את המדפים. עם מבחר עצום כל כך, איך תדעי איזה תכשיר לבחור? וגם, מהו מדד ה-SPF, מה ההבדל בין מסנני קרינה כימיים לפיזיקליים, איך בדיוק פועל כל אחד מהם ולמה השילוב ביניהם הוא הבחירה האידיאלית? ריכזנו עבורך את התשובות לשאלות, וגם כמה טיפים חשובים שיעזרו לך לשמור על עור הפנים בקיץ הזה
הקיץ כבר פה, ואיתו נפתחת עונת הרחצה והשיזוף. למרבה הצער, לחשיפת העור לשמש עלולה להיות גם מחיר כבד, בדמות הזדקנות מוקדמת של העור, ואף סרטן העור. שימוש נכון במסנני קרינה יכול להפחית את הסיכונים והנזקים הללו. אבל עם מבחר כל כך עצום של תכשירי הגנה מהשמש על המדפים, איך אפשר לדעת במה לבחור? מהו מדד ה-SPF, מה ההבדל בין מסנני קרינה כימיים לפיזיקליים, איך בדיוק פועל כל אחד מהם ולמה השילוב ביניהם הוא הבחירה האידיאלית? התשובות לשאלות בכתבה שלפנייך, וגם כמה טיפים שיעזרו לך לשמור על עור הפנים בקיץ.
מדוע כל כך חשוב להגן על עור הפנים ולהשתמש בקרם הגנה לפני כל חשיפה לשמש?
הסיבה לכך היא שלקרניים האולטרה-סגולות של השמש יש השפעה משמעותית על העור ולמעשה, כל חשיפה אליהן מגבירה את הסיכון לנזקי עור בטווח הארוך.
החשיפה לקרני ה-UV מאיצה את הייצור של רדיקלים חופשיים בתאי העור, מולקולות הרסניות אלה גורמות לנזק רחב טווח בכל המבנים והמנגנונים בעור – כולל מנגנון ההגנה של העור, חלבוני האלסטין והקולגן, מנגנון ייצור המלנין (הצבען שמעניק לעור את צבעו), ומנגנון שימור הלחות בעור. התוצאה: מעבר לנזקים מידיים כמו כוויות שמש, החשיפה לקרינת ה-UV מובילה לנזקים משמעותיים בעור לטווח ארוך, כולל כתמי פיגמנטציה והופעה מוקדמת של קמטים, צניחה של העור וסימני גיל נוספים.
אילו סוגים של מסנני קרינה קיימים, כיצד הם פועלים ומה ההבדלים ביניהם?
מקובל לחלק את מסנני הקרינה לשתי קבוצות עיקריות:
- מסננים כימיים/אורגניים – מסנני קרינה אלה פועלים על ידי כך שהם סופגים את קרני ה-UV וממירים אותה לקרינה באורך גל בלתי מזיק. כך, הם מקטינים משמעותית את הנזק שלהם ואת הסכנה לכוויות שמש.
- מסנני קרינה פיזיקליים – מסננים אלה פועלים על ידי החזרה ושיקוף של קרני ה-UV, ובכך הם מספקים מעין "חוצץ פיזי" מפניהם.
סדרת "סנברלה" משלבת את שני סוגי המסננים – וזה מה שהופך את תכשירי הסדרה ליעילים במיוחד. מצד אחד, היא מכילה מסנני קרינה כימיים הפועלים לסינון הקרניים האולטרה-סגולות של השמש שנחשבות למסוכנות במיוחד – קרני ה-UVA וה-UVB, ובמקביל, גם מסנני קרינה פיזיקליים, המספקים הגנה פיזית מהקרניים המזיקות. כתוצאה מכך, התכשירים מספקים לעור הגנה מקסימלית.
מהו מדד SPF, ואיך אדע איזו רמת SPF תספק את ההגנה המיטבית לעור הפנים שלי?
מדד ה-SPF (Sun Protection Factor) מבטא את יכולת ההגנה של התכשיר על העור באמצעות סינון הקרינה. מדד זה מוגדר כיחס בין כמות הקרינה הגורמת לאדמומיות בעור המוגן, בהשוואה לעור שאינו מוגן, ובמלים פשוטות: פי כמה יותר זמן חולף עד שמופיעה אדמומית בעור בתגובה לחשיפה לקרינת UV תוך שימוש בקרם, בהשוואה לעור חסר הגנה. לדוגמה, מקדם הגנה SPF 15 מכפיל את הזמן שלוקח לשמש לצרוב את העור פי עשרה. המשמעות היא שעור בהיר, שנצרב ללא הגנה לאחר חשיפה של 10 דקות ייצרב באותה מידה לאחר 150 דקות (כשעתיים וחצי) כשהוא מוגן בקרם.
על פי המלצת רשויות הבריאות העולמיות, חשוב לבחור בתכשיר עם מקדם הגנה SPF 30 לפחות. אם העור שלך בהיר ונוטים להישרף בקלות, כדאי שתבחרי מסנן קרינה בעל SPF 50. סדרת סנברלה כוללת תכשירים עם מקדמי הגנה בשתי רמות – 30 SPF, וכן SPF50+, כך שניתן להתאים את רמת ההגנה בהתאם לגוון העור ולמידת רגישותו לשמש.
טיפים
- איזו כמות של תכשיר מסנן קרינה כדאי למרוח?
על פי המלצות ה-FDA, כדי להשיג הגנה יעילה בהגנה מפני קרינת השמש, חשוב למרוח כמות מספקת של התכשיר – 2 מיליגרם קרם לכל 2 סנטימטרים בעור. - מתי רצוי למרוח את מסנן הקרינה?
על מנת שמסנן הקרינה יפעל באופן מיטבי, יש למרוח אותו כ-15-30 דקות לפני היציאה לשמש. - כל כמה זמן כדאי לחדש את המריחה?
מומלץ לחדש את המריחה אחת ל-2-3 שעות. כמו כן, חשוב לחדש את המריחה אחרי כל פעילות שגורמת להסרת התכשיר, כגון שחייה, רחיצת הפנים, הזעה וכדומה. - האם ניתן להתאפר לאחר מריחת קרם ההגנה על עור הפנים?
תכשירי ההגנה המתקדמים מאפשרים להתאפר לאחר מריחתם, והאיפור אינו פוגם ביעילותם. תכשירי סדרת סנברלה הם בעלי מרקם קליל שמותיר את עור הפנים רך ונעים, והם מוצעים גם בגרסה עם כיסוי דמי-מייק אפ, כך שניתן להתאפר ישירות עליהם.
ולסיכום, מה חשוב לזכור?
- לקרינה האולטרה סגולה של השמש יש השפעה משמעותית על עור הפנים, ולמעשה, כל חשיפה אליהן מגבירה את הסיכון לנזקי עור ולהזדקנות מוקדמת של העור.
- שימוש נכון במסנני קרינה יכול להפחית את הנזקים והסיכון. אבל חשוב לדעת באילו תכשירים לבחור.
- הקריטריונים המרכזיים שחשוב לקחת בחשבון הם סוג המסננים (כימיים/אורגניים או פיזיקליים – או שילוב של השניים, ומדד ה-SPF).
לאבחון עור ורכישת מוצרים דרך קוסמטיקאיות מורשות בפריסה ארצית לחצי כאן
לכתבות נוספות לחצי כאן
כתבות נוספות
כתמים וצלקות
כתמים וצלקות על עור הפנים הם הגורמים השכיחים ביותר לפניה לקוסמטיקאית, כיצד ניתן לטפל בהם? ואיך אפשר לשקם את העור? כל התשובות בכתבה>>
מהי פיגמנטציה?
אז מהי בדיוק פיגמנטציה? מה גורם לבעיה? אילו סוגי פיגמנטציה קיימים? ובאילו אזורים מתפתחת פיגמנטציה? כל התשובות בכתבה >>
החומר הפעיל החדש לעור רגיש
בקוצ'יול: הכירו את החומר הפעיל החדש לחידוש העור שמתאים לעור רגיש, לנשים בהריון ולעור מגורה ואדמומי! למידע נוסף וקריאת הכתבה היכנסו לאתר >>