מהי חומצה לקטית?

הכירו: החומצה הלקטית
images

כל מה שרציתן לדעת על חומצה לקטית

 

החומצה הלקטית משתייכת לקבוצת החומצות האלפא הידרוקסיות ונחשבת לאחד המרכיבים היעילים והפופולריים בעולם הקוסמטיקה. מהי בדיוק החומצה הזו, מהם השימושים והיתרונות שלה לעור, ובאילו טיפולים קוסמטיים היא משמשת?

 

לא לחינם פינקה את עצמה מלכת מצרים היפהפיה קליאופטרה באמבטיות חלב. גם בלי לדעת שום דבר על מרכיבי החלב ומנגנוני הפעילות שלהם, היא הבינה היטב שהאמבטיות האלה מעניקות זוהר לעורה, מרככות, מלחחות ומבהירות אותו.

קליאופטרה הייתה כנראה הראשונה להשתמש בחומצה הלקטית, שכיום ידוע שהיא אחד המרכיבים החשובים ביותר שהחלב עשיר בהם, ונחשבת לאחד המרכיבים הפופולריים והמרכזיים בעולם הקוסמטיקה.

מהי בדיוק החומצה הזו, מהם השימושים שלה ויתרונותיה לעור, ובאילו טיפולים קוסמטיים היא משמשת? על כך ועוד, בכתבה הבאה!

 

מהי חומצה לקטית?

 

החומצה הלקטית משתייכת למשפחת החומצות האלפא הידרוקסיות (AHA), אשר מוגדרות כיום על ידי האיגודים המקצועיים בעולם הקוסמטיקה כאחד המרכיבים היעילים בחידוש העור ובהצערתו.

תכשירים המבוססים עליהן ממלאים כיום תפקיד מרכזי בטיפולים קוסמטיים מתקדמים, והם מאפשרים להגיע לתוצאות מרשימות בחידוש העור, בטשטוש קמטים וקמטוטים, בשיפור מרקם העור שניזוק מהשמש ובהבהרת כתמי גיל.

החומצה הלקטית משולבת כיום בתכשירי פילינג, כמו גם בקרמים, בסרומים ובתכשירי ניקוי.

 

ממה היא מופקת?

 

בשונה ממרבית החומצות האלפא הידרוקסיות, המופקות מפירות וצמחים, החומצה הלקטית מופקת מחלב. למעשה, היא מיוצרת על ידי חיידקים המצויים בחלב מהלקטוז (סוכר החלב) בתהליך תסיסה.

 

מה ההשפעה של החומצה הלקטית על העור?

 

הטיפול בחומצה הלקטית מאפשר להגיע לתוצאות מרשימות בחידוש העור, ובעיקר בטיפול בנזקי פוטו-אייג'ינג: הפחתת קמטים וקמטוטים, הבהרת פיגמנטציה ושיפור ניכר במרקם העור שניזוק מן השמש, המאופיין במראה מחוספס, עמום וגס.

היא מתאימה במיוחד לעור יבש ורגיש, שכן היא נמנית עם גורמי הלחות הטבעיים בעור ופועלת להעלאת רמת הלחות.

כמו כן נמצא שהחומצות הללו משפרות את תפקוד מחסום העור ומשקמות את לחות העור, ואף מסוגלות לחדור לעומק העור, אל תוך שכבת הדרמיס, שם הן משפרות את הכמות והאיכות של סיבי הקולגן והאלסטין ומגבירות את צפיפותם, וכך תורמות להעלאת נפח העור.

השפעות אלו מובילות לשיפור משמעותי במראה העור ובמרקמו, בליחוח העור, בהפחתת קמטים ובשיפור אפיונים עוריים כגון אלסטיות ומוצקות העור.

מהם היתרונות והשימושים של החומצה הלקטית?

 

  • מעודדת את התחדשות העור – החומצה הלקטית מבצעת פילינג עדין ובכך ממריצה את הסרת התאים המתים בשכבה החיצונית של העור ומאפשרת את קילופם. כתוצאה מכך, היא מעודדת את התחדשות התאים ותורמת למראה עור בריא וקורן.
  • עוזרת לשקם את לחות העור – החומצה הלקטית מהווה חלק ממרכיבי ה-NMF – מחסום העור. כמו כן, היא מגבירה את הייצור של גליקוזאמינוגליקנים – מולקולות שתכונתן החשובה היא יכולתן לקשור כמויות גדולות של מים, ועל ידי כך לספק לחות ולהעניק נפח לעור. כתוצאה מכך, החומצה הלקטית משפרת את יכולתו של העור לשמר מים ומשקמת את לחות העור.
  • עוזרת להבהיר את העור – בנוסף לחידוש מרקם העור, נמצא שהחומצה הלקטית גם מבהירה את העור.
  • משפרת את מראה העור ומרקמו – החומצה הלקטית חודרת אל תוך שכבת הדרמיס (השכבה העמוקה יותר של העור), שם היא עוזרת לשפר את איכותם של הקולגן והאלסטין. כתוצאה מכך, היא מביאה לשיפור ניכר בגמישות העור ובמוצקותו.
  • מעלה את עובי העור ועוזרת להפחית קמטים וקמטוטים – מחקרים הראו שכעבור שבועות ספורים של טיפול בחומצה לקטית מושגת עלייה בעובי האפידרמיס (שכבת העור העליונה), ובמקביל, עלייה בייצור הקולגן. בדרך זו, מסייעת החומצה הלקטית לצמצום מראה הקמטים והקמטוטים.
  • מגינה על העור מרדיקלים חופשיים – כמו לחומצת אלפא הידרוקסיות אחרות, לחומצה הלקטית יש גם תכונות נוגדות חמצון, שבזכותן היא פועלת לנטרול הרדיקלים החופשיים המזיקים בעור.
  • היא מתאימה במיוחד לעור רגיש ולסובלים מסבוריאה ודרמטיטיס – לצד הדמיון שלה לחומצות אלפא הידרוקסיות אחרות, ותכונותיה החשובות, יתרון חשוב של החומצה הלקטית על פני חומצות אחרות מאותה קבוצה הוא בכך שהיא עדינה יותר באופן יחסית בהשפעתה, ופחות מגרה את העור. לכן, ניתן להשתמש בה גם בסוגי עור רגישים ובמצבים כמו סבוריאה ודרמטיטיס.
  • עוזרת למנוע התפרצויות אקנה – בזכות העדינות שלה, ניתן להשתמש בפילינג המבוסס על חומצה לקטית על בסיס יומיומי. פילינג עדין יומיומי יסייע לנקות את הנקבוביות מתאי עור מתים, לכלוך ועודפי שומן המצטברים בהן, וכך יעזור למנוע היווצרות של קומדונים ופצעונים.

 

לאילו סוגי עור מתאימה החומצה הלקטית במיוחד?

 

למעשה, החומצה הלקטית מתאימה לרוב סוגי העור, אך היא חשובה במיוחד לעור הזקוק לחידוש ושיקום, לעור מבוגר, לעור חסר לחות, ולעור הסובל מסבוריאה או דרמטיטיס.

 

באילו מוצרים וטיפולים קוסמטיים משתמשים בחומצה הלקטית?

 

החומצה הלקטית משמשת בתכשירי פילינג מתקדמים ובתכשירים קוסמטיים נוספים, המשמשים לחידוש העור ולשיקומו, לעור מבוגר, וכן להגברת הלחות של העור.

אחד מתכשירי הפילינג היעילים ביותר לשיקום העור ולחידושו הוא ווייט פיל. זהו פילינג עדין המשתייך לסדרת הפילינגים המקצועית למכון הקוסמטי של HL אשר מתמחה במוצרי קוסמטיקה.

פילינג ייחודי זה מבוסס על חומצה לקטית. הוא פועל להמסת החומר הבין תאי מבלי לגרום ליובש או לגירוי, מסייע בהבהרת העור ועוזר לשיפור רמת הלחות בעור.

החומצה הלקטית משתייכת למשפחת החומצות האלפא הידרוקסיות (AHA). בשונה מיתר החומצות מקבוצה זו שמופקות מצמחים ומפירות, היא מופקת מחלב.

אף שהיא עדינה יותר מרוב החומצות האלפא הידרוקסיות, הטיפול בחומצה הזו מאפשר להגיע לתוצאות מרשימות בחידוש העור ובטיפול בנזקי פוטו-אייג'ינג.

היא מעודדת את התחדשות העור, עוזרת לשקם את לחות העור, מסייעת בהבהרת העור, משפרת את מראה העור ומרקמו, מעלה את עובי העור ומפחיתה קמטים וקמטוטים, היא עדינה ולכן מעולה לטיפול בעור רגיש ובעור הסובל מסבוריאה ודרמטיטיס, וגם עוזרת למנוע התפרצויות דלקת ואקנה.

בזכות מגוון היתרונות ומנגנוני הפעולה שלה, החומצה הלקטית משמשת בתכשירי פילינג מתקדמים ובתכשירים קוסמטיים נוספים, המשמשים לחידוש העור ולשיקומו, לטיפול בעור מבוגר, וכן להגברת הלחות של העור.

וויט פילינג מסדרת הפילינגים לבית

לאבחון עור ורכישת מוצרים דרך קוסמטיקאיות מורשות בפריסה ארצית לחצי כאן

לכתבות נוספות לחצי כאן

 

 

 

כתבות נוספות

עור רגיש VS עור אלרגי

רוצה לדעת מה מהו ההבדל בין עור אלרגי לעור רגיש? האם רגישות בעור היא מצב קבוע או משתנה בחלוף השנים? כל התשובות מחכות לכן בכתבה יחד עם כל המידע שתצטרכי. היכנסי>>

מהו אנטי אייג'ינג ואיך ניתן לעכב את תהליך הזדקנות העור?

צירוף המילים "אנטי-אייג'ינג" כבש בעשורים האחרונים את ענף הקוסמטיקה המקצועית בישראל! למה זה קרה ואילו מוצרים כדאי להכיר? כל הפרטים מחכים לכן בכתבה>>

איך בוחרים קרם הגנה

מהו מדד ה-SPF, מה ההבדל בין מסנני קרינה כימיים לפיזיקליים, איך בדיוק כל אחד מהם פועל? כל התשובות כאן >>